Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, 31.720 dekar tarım arazisini sulayacak yapım ihalesi gerçekleştirilen “Sungurlu Barajı”nın sulama alanı proje yapım çalışmasının da başlatıldığını söyledi.
PROJE İHALESİ 30 HAZİRAN’ÐA
Uslu, “22 Mart’ta yapım ihalesi gerçekleştirilen 31.720 Dekar arazini sulanmasını ve Sungurlu İlçe merkezimize 6,3 milyon m3/yıl içme ve kullanma suyu sağlayacak Sungurlu Barajımız sözleşme aşamasına geldi. Önümüzdeki günlerde sözleşmeye bağlanarak yapımına başlanacak. Barajın yapım süreci devam ederken sulama şebekesi, içmesuyu isale hattı, arıtma tesisi, depo yapımı çalışmalarının hazırlıklarına da başlanıyor. Bu kapsamda ‘Çorum Sungurlu Barajı Sulaması Proje Yapımı Danışmanlık Hizmet işi’ ihalesi 30 Haziran Perşembe günü yapılıyor.” dedi.
YARIM ASIRLIK PROJE HAYATA GEÇİYOR
1960’lı yıllarda Kırankışla Havzasına yapılması planlanan projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Uslu, “Yarım asır önce planlanmış ve bekleyen projeyi gerçekleştiriyoruz. Sungurlu Barajı projemiz sayesinde ilçe merkezimiz sağlıklı içme ve kullanma suyunu kavuşmuş, tarım arazilerimizin sulanmasıyla da alternatif üretimlere ve verimli üretime geçilmiş olacaktır” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim