Sun-Ka Kâğıt Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Salih Zeki Öztekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile başlayan milli istihdam seferberliğine destek olmak için firma olarak 100 kişinin istihdam edileceği bir yatırım için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Ekonominin bu kadar zor ve bu kadar erozyona uğradığı bir dönemde istihdama ve yatırıma katkıda bulunmak amacıyla yeni bir kâğıt makinası aldıklarını ifade eden Öztekin, “Almanya’dan yeni bir kâğıt makinası alarak, 100 kişinin istihdam edeceği ve 3 bin 500 ton kâğıt üreteceği bir yatırım için kolları sıvadık” dedi.

“MİLLİ SEFERBERLİK İÇİN BİZDE VARIZ”

Türkiye’nin gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlamak için başlatılan milli seferberlik çağrısına firma olarak yeni yatırım yaparak destek olduklarını vurgulayan Öztekin, şunları kaydetti:

“Ülkemizin gelişimine ve kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla, gelecek nesiller için daha güçlü bir Türkiye hazırlamak için bir memleket sevdalısı olarak yeni yatırımlarda hız kesmedik. Ekonominin bu kadar erozyona uğradığı bu günlerde istihdam için, yatırım için, milli seferberlik için bizde varız. 100 kişinin istihdam edeceği yeni yatırımımız memleketimize ve milletimize hayırlı olsun.”

Yatırımın yapılacağı yer konusunda henüz karar vermediklerini anlatan Öztekin, Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için görüşmelerin devam ettiğini ve Çorum OSB’de de yer baktıklarını ama uygun zemin ve yerin bulunamadığını ifade etti. Diğer OSB’lerden de güzel tekliflerin geldiğini belirten Öztekin, yatırımı memleketlerine yapmak için caba sarf ettiklerin aktardı.

1989 YILINDA BAŞLAYAN SERÜVEN

Sun-Ka,1989 yılında babaları Ayhan Öztekin tarafından “Ayhan Kâğıt” olarak kurulan ve 1991 yılında şirketleşmeye giderek, Sun-Ka Sungurlu Kâğıtçılık Sanayi ismini bulunduğu ilçeden aldı.

Firma büyüdü ve 2014 yılında Larton Ambalaj olarak kardeş şirketini kurdu. Sun-Ka Kağıt ve Larton Ambalaj bir birine entegre bir tesis haline geldi. Sun-Ka Kâğıt ve Larton Ambalaj yönetimsel olarak Salih Zeki ve Levent Öztekin kardeşlerin himayesi ile yoluna devam ediyor. Firmalar Öztekin kardeşlerin başarılı yönetimi ile kısada sürede ilçenin ve Türkiye’nin önemli sanayi kuruluşları haline geldiler.

“1 ton kullanılmış kâğıt 17 büyük ağacı kurtarıyor” sloganının her zaman akıllarda kalması gerektiğini vurgulayan Öztekin kardeşler, yeni nesillere bu bilincin aşılaması gerektiğini belirttiler. Öztekin kardeşler, atık kâğıtların geri toplanmasının ülke ekonomisine katkı sağlayacağının altını çizdiler.

(Sungurlu Gazetesi)

Editör: TE Bilisim