Sungurlu’da, atık kağıtların yeniden işlenmesi yoluyla karton üreten Sungurlu Kağıt Sanayi (SUN-KA) 1989 yılında kuruldu. Modern üretim ve pazarlama anlayışını sürekli geliştirerek standardını yükselten firma, bir yandan da “sosyal sorumluluk” anlayışı çerçevesinde, çevre konusunda duyarlılık yaratmaya yönelik projeler geliştirdi.

Sun-Ka Kağıt Genel Müdürü Zeki Öztekin ve Genel Müdür Yardımcısı Levent Öztekin, çevreci yeni yatırımlarla hem ilçe, hem de ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam ediyorlar.

KOSGEB’den yapılan açıklamaya göre, bu yıl 9 ana başlıkta verilecek olan ödüller için her dalda yapılan başvurular arasından 44 finalist belirlendi.

SUN-KA’nın finale kaldığı “Yılın Çevre Dostu KOBİ” ödülü kategorisinde, diğer finalist firmalar şunlar: Poliner Plastik Ambalaj Geri Dönüşüm Deri Sanayi (Bursa), Uysal Madencilik-Nakliyat (Tekirdağ), İzel Kimya (Kocaeli), Semitaş Emprenye (Uşak)

KOSGEB 5. KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri’nin verileceği tören 1 Mart 2018 Perşembe günü saat 10.00’da Ankara KOSGEB Başkanlık Binasında, Başbakan Binali Yıldırım’ın himayesinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Kategori birincileri Başbakan Yıldırım tarafından ilan edilecek ve birincilere ödülleri takdim edilecek.

(Aliye ÖNCEL)

Editör: TE Bilisim