Türk Tiyatrosu’nun ve Yeşilçam’ın ünlü oyuncularından Sümer Tilmaç, 50. Sanat Yılı dolayısıyla gerçekleştirdiği Anadolu turnesi kapsamında Çorum’daydı.
“Sümerce” adlı oyunuyla Pazar günü Çorumlu hayranlarının karşısına çıkan Sümer Tilmaç, oyun sonrası ekibiyle birlikte Hanoğlu Konağı’nda dinlenme imkânı buldu.
Melih Hanoğlu tarafından ağırlanan Sümer Tilmaç, Çorum’a daha önce de birkaç kez geldiğini belirterek, “Her geldiğimde Çorum’u daha gelişmiş görmekten memnuniyet duyuyorum. Ayrıca tiyatroya gösterdikleri ilgiden dolayı Çorum halkına teşekkür ederim. Tarihi konaklarımızın değerinin bilinmesi gerekir. Hanoğlu gibi konakların ayakta tutulması, şehir hayatına kazandırılması son derece önemli. Böylesine nezih bir mekânda bize ev sahipliği yapan Melih Hanoğlu’na da ekip olarak teşekkürlerimizi iletiyoruz.” diye konuştu.
Melih Hanoğlu ise sanatçıları Konak’ta ağırlamaktan onur duyduklarını dile getirerek, “Tarihi konağımızda yöresel yemeklerimizi ünlü isimlere tattırmanın, Çorum’un tanıtımına önemli bir katkı sağladığını düşünüyorum.” dedi.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim