Mahmut Atalay Gençlik Merkezi koordinesinde düzenlenen sosyal, kültürel, sanatsal ve eğitsel faaliyetler kapsamında Sivil Toplum Kuruluşları” ve “Tarihi Kültürel ve Dini Mekanlar” ziyaret ediliyor. Bu kapsamda Gençlik Merkezi yönetici, lider ve gönüllüleri Sultan Ana Cem Evi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kurucusu Sultan Kümbet'i ziyaret etti.

Ziyarette Sultan Kümbet, Cem Evi’nin çalışmaları hakkında bilgi verirken, Cem Evi’nin yapılışından bugüne gelene kadar geçen 28 yıllık sürenin serüvenini gençlerle paylaştı. Cem Evi’ni gördüğü bir rüya üzerine dönemin Belediye Başkanı Arif Ersoy'un da yardımları ile inşa ettiğini belirten Sultan Ana, daha sonra da çevre sakinlerinin destekleri ile bugünlere ulaştığını anlattı.

Sultan Kümbet, “Bu yol erenlerin çarka girenlerin, bu yol eğri sığmaz doğru gelenlerin yoludur” diyerek, burada Hak Muhammed Ali'nin yolunu yürüttüklerini ve buna binaen Çorum’da kurduğu bu kardeşlik köprüsünün ilelebet sürdürülmesini gençlere vasiyet etti. Bu köprüyü kurarken kadın olmanın sıkıntısını çektiğini oysa herkesin bir anadan geldiğini, herkesin bir eşinin bir bacısının olduğunu hatırlatan Sultan Ana, bu köprünün gelecek nesillere taşınması konusunda özellikle kadınlara büyük görev düştüğünün altını çizdi. Sultan Ana, ziyarette gençlerin isteği doğrultusunda bir deyiş okudu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim