Çorum Emek ve Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen anma törenine Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şube Başkanı Nurettin Aksoy, Çorum Alevi Kültür Merkezi Derneği Başkanı Sultan Yıldırım Gök, Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Öztürk ve yürütme kurulu üyeleri, Çorum Çağdaş Avukatlar Derneği Başkanı Ahmet Özdel, HDP İl Eş Başkanı Ali Akkaya, EMEP Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Aygün ve partililer, HDP’den milletvekili adayı olan Muharrem Özünel ve Ümit Küçükbayatlı, BHH İl Temsilcisi Nurettin Kolbüken, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Burçin Solmaz Polat, Çorum olaylarında hayatını kaybedenlerin ve olaylarda mağdur olanların avukatlığını üstlenen Sadık Eral ve olaylar esnasında fırında diri diri yakılarak öldürülen Veli Solmaz dedenin kızı Naime Nayman katıldı.
Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şube Başkanı Nurettin Aksoy, olaylar esnasında hayatını kaybedenlerin ailelerine ulaşmaya çalıştıklarını belirterek, “Şehit aileleri büyük bir travma içerisinde. Şehit olanların ruhu şad, devri daim olsun” ifadelerini kullandı.

“ADALET YERİNİ BULMADI”

Olaylar esnasında fırında diri diri yakılarak öldürülen Veli Solmaz dedenin kızı Naime Nayman ise aradan 35 yıl geçmesine rağmen adaletin yerini bulmadığını söyledi. Anlamlı bir günde yine bir mezar başında bir araya geldiklerini ifade eden Nayman, “Hepimizin göz yaşları akıtıldı. Acılarımızı asla unutmayacağız. Yaramız kabuk bağladı ancak merhem sürülmedi. Aradan 35 yıl geçti. Buna rağmen adalet yerini bulmadı” dedi.
Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Öztürk de ezenle ezilen arasındaki mücadelenin her zaman sürdüğünü belirterek, “Faşizmin namlusu bu toprakların üzerinden hiç eksik olmadı. Bunun bedelini hep Aleviler, sosyalistler, devrimciler, demokratlar ödedi. Burada yaşanan acı olayların hesabını verecek olan devletin kendisidir” şeklinde konuştu.
(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim