12 Yeni göleti kapsayan “Çorum ili Göletleri Planlama Raporu Yapım İşi” ihalesi 30 Aralık Çarşamba günü DSİ 5.Bölge Müdürlüğünce yapılıyor.
Mevcut yapım çalışmaları devam eden büyük sulama projeleri ve göletlere ilaveten 12 yeni gölet için planlama çalışmalarının ihale edileceğini söyleyen Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, “Yeni projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. 12 yeni göleti daha Çorum’a kazandıracağız” dedi.
Gerekli ölçümleri ve teknik çalışmaları yapılan göletlerin Planlama Raporu hazırlanması için ön yeterlik ihalesinin 30 Ardalık’ta yapılacağını belirten Uslu, “İş kapsamında; Merkez Yoğunpelit, Boğazkale Emirler, Ortaköy Yükderesi, Laçin Kırkdilim ve Çamlıpınar, İskilip Kutluözü, Alaca Perçem ve Büyükhırka, Bayat Çayköy ve Akseki, Osmancık Karalargüney, İskilip Yeniceköy Göletleri için planlama çalışmaları yapılarak proje aşamasına geçilmesi sağlanacaktır.” diye konuştu.
Salim Uslu, bu projelere desteklerinden dolayı Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu ile Müsteşar Lütfi Akça’ya ve DSİ Genel Müdürü başta olmak üzere diğer ilgililere teşekkür etti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim