Komisyon toplantısında hazır bulunan Hitit Üniversitesi Biyoçeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Şafak Bulut, Biyoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Faruk Maraşlıoğlu ve Dr. Necmiye Şahin Arslan “sulak alanlar, biyoçeşitlilik ve Obruk Barajı uygulaması ile ilgili gerçekleştirilen faaliyetler” üzerine sunum yaptılar.

Sulak alanların barındırdığı biyolojik çeşitlilikle birlikte var olduğunun hatırlatıldığı toplantıda sulak alanların korunması, öncelikle biyoçeşitlilğin korunmasıyla mümkün olmaktadır sonucuna varıldı.

Konuyla ilgili yapılan bu ilk toplantıda şu kararlar alındı:

“İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve HUBİOM tarafından Oğuzlar ve Dodurga ilçelerinde belirlenen okullarda biyolojik çeşitlilik eğitimi verilmesi;

Oğuzlar ve Dodurga ilçeleri Obruk Barajı etrafındaki çiftçilere Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından eğitim verilmesi;

Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim elemanları tarafından, Obruk Barajı üzerindeki 13 adet istasyondan alınan su örneklerinin ayda bir kez olmak üzere Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan laboratuvarlarda analizlerinin yapılması.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim