Darbe gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele baskın yapan timi taşıyan helikopterin pilotu Cumhurbaşkanına ait helikopterin görmesine rağmen kimseye söylemediğini belirtti.
Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırıda bulunulmasıyla ilgili tutuklanan Kara Havacı Yarbay Davut Uçum ifadesinde, “Bu hava harekatının planlanmasında, Ankara'daki Kara Havacılık Okul Komutanı Tuğgeneral Ünsal Coşkun'un da içinde olduğu paralel yapı mensubu üst düzey komutanların etkin rol aldığını düşünüyorum” dedi.
Uçum, Muğla 2. Sulh Ceza Hakimliği'ne verdiği ifadesinde, İstanbul Kara Havacılık Alayında Birlik Bakım Tabur Komutanı olarak görev yaptığını kaydetti.
Darbe girişimi sırasında, Skorsky helikopterinde, Albay Ali Aktürk'ün yanında ikinci pilot olarak görev yaptığını belirten Uçum, şunları ifade etti: “Çorum'da ortaokul eğitimi görürken, Fethullah Gülen cemaatine ait kişiler beni zaman zaman ders çalıştırmak bahanesiyle evlerine götürüyorlardı. Bu cemaat mensuplarıyla ortaokul çağında bu şekilde tanıştım. Maltepe Askeri Lisesi'ne girdikten sonra bir daha cemaat mensuplarıyla görüşmedim.
Ancak her fırsatta bu cemaat mensupları bana ulaşmaya çalışıyorlardı. Kara Harp Okulu'nda öğrenim gördüğüm süre içerisinde cemaat mensupları ile hiçbir görüşmem olmadı. Harp okulundan mezun olduktan sonra, eskiden tanıdığım kişilerle tesadüfen karşılaşmalarım sırasında benimle ilgi kurmaya çalıştıklarını sezdim. Ancak ben bu yaklaşımlarına olumlu cevap vermediğim için cemaat ile herhangi bir örgütsel bağlantıya girmedim” diye konuştu.
Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle sonuçlanan helikopter kazasında arama çalışması yürüttüğünü, sonrasında aynı bölgede düşen silahlı kuvvetlere ait helikopterle ilgili teknik inceleme ekibinde yer aldığını belirten Uçum, bu olaylara ilişkin iddialarla ilgili hakkında davalar açıldığını, cemaatin kendisine gözdağı verdiğini de savundu.
(Ajanslar)
Editör: TE Bilisim