“Dünyanın Sonu.net” isimli absürt-komedi oyunlarını sahnelemek için Pazatesi günü Çorum’a gelen Uygur Kardeşler, Devlet Tiyatro Salonu’ndaki gösterimden önce oyunun yazarı Mustafa Arıkoğlu ve organizatör Özgür Pehlivan ile birlikte Komagene Çiğ Köfte’de basın mensuplarına açıklamalarda bulundular.
Süheyl ve Behzat Uygur ikilisi, merhum babaları Nejat Uygur’la beraber Çorum’a defalarca geldiklerini hatırlatarak, Çorum halkının kendilerine gösterdikleri ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
Süheyl Uygur, Çorum’da iyi bir tiyatro izleyici kitlesi bulunduğunu belirterek, “Çorumlu tiyatro seyircisi leb demeden leblebiyi anlar.” ifadelerini kullandı.

“Arıkoğlu, bu şansı hak ediyordu”
Behzat Uygur ise Çorumlu tiyatro yazarı Mustafa Arıkoğlu’nun gelecek vadeden bir isim olduğuna vurgu yaparak, “Onun yazdığı bu eğlenceli ve güzel oyunu oynamaktan bizler çok mutlu olduk. Mustafa da kendisine böyle bir şans tanınmasını hak ediyordu.” dedi.
Behzat Uygur ayrıca Nisan ayında yeniden seyirciyle buluşturmaya hazırlandıkları bir Nejat Uygur klâsiği olan Marko Paşa isimli oyunun provalarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim