En son İlim Yayma Cemiyeti arkasında açılan Süheybi Rumi İmam Hatip Ortaokulu ziyaretinde bulunan Dernek yönetimi, okul kurucu müdürü Davut Demirbaş’a hayırlı olsun diyerek ilk kaydı yaptılar ve okulu gezdiler.
Yeni açılan Süheybi Rumi İmam Hatip Ortaokulu’na ilk kayıt yapıldı. ÇORİMDER’in görüşmeleri ile ikna edilen Muhammed Mustafa Atak isimli öğrencinin kayıt işlemleri Okul Müdürü Davut Demirbaş tarafından gerçekleştirildi. Kaydolmaya dedesi ile birlikte gelen öğrenciye ÇORİMDER Başkanı Ayhan Boyraz tarafından Kitap ve Hayrettin Karaman’ın imam hatip mensubiyetini anlatan bir yazısı hediye edildi.
Ayhan Boyraz ayrıca Süheybi Rumi İHO’yu tercih eden öğrenciye destek olan velisine de teşekkür ederek rahmetli Prof. Dr. Salim Öğüt’ün imam hatibe kaydolduktan sonra babasının annesine “Bu çocuk artık imam hatibe gidiyor, bundan sonra ona Salim efendi diyeceksin” sözü hatırlatılarak, gereken özeni göstermeye de devam etmelerini istedi. Ayrıca İmam Hatip öğrencisi olan Ağabeyi Abdulkadir’e başarılar dileyen Boyraz, 4. sınıfa giden küçük kardeşi Abdurrahim’den de gelecek yıl İmam Hatipli olma sözünü aldı. Boyraz ve beraberindekiler, daha sonra ilk kaydolan, okulun 1 numaralı öğrencisi Muhammed Mustafa ile beraber okulu gezdiler.
Boyraz, “Okulların açılmasına kısa zaman kala tamamlanan ve yeni eğitim öğretim yılında faaliyete girecek olan İHO’lara bir yenisi daha eklenmiş ve çalışmalarda sonuna gelinmiştir. Aslında ziyaretimiz “hayırlı olsun” yanında “kolay gelsin” ziyaretidir. Okulu ziyaretimiz esnasında çalışmaları yerinde inceledik ve donatıları, sınıfları ve imkanları ile muhteşem bir yapıya sahip olduğunu gördük. Davut Demirbaş müdürümüzün gayretleri ile beraber bu imkanları bir arada düşününce okuyacak öğrencilerimize başarıdan başka bir şey kalmıyor. Sınıfların düzenlenmesi ve öğrencilerimize kusursuz bir okul hazırlayan Müdürümüz Davut demirbaşı özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyor ve camiamıza böyle bir okul kazandıran başta Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere herkese şükranlarımızı sunuyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim