15 Temmuz’da yapılan hain darbe girişimi ile ilgili geçmiş olsun ziyaretinde bulunan WTUF Genel Sekreteri Dr. Sirralkhatim Alamin Abdulgadir, "O gece olayları yakından takip edip sizlere dua ettik. Sudan halkı duaları ile sizlerle birlikte oldular. Meydanlarda sizlerin yanında olmayı çok isterdik. Burada sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan değil, tüm Türk halkı hedef alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'yi istikrarlı bir şekilde ileriye götürdü. Türkiye'yi zayıflatmaya çalıştılar. Allah'ın iradesini hesaba katamadılar. Biz terörü, darbeleri ve savaşı destekleyen bir ülke değiliz. Halkımız da her zaman karşısında olmuştur. Önümüzdeki günlerde ülkemizde destek amaçlı yürüyüş gerçekleştireceğiz. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Ankara Kızılay meydanlarını gördüm. İnsanların oradaki birlik ve beraberliklerini gördüm. Allah azze ve celle sizlerin yanında” dedi.
15 Temmuz gecesi TBMM'nin bombalar altında çalışmaya devam ettiklerini belirten Uslu ise, "Türkiye son darbe girişimi ile birlikte 17 darbeye maruz kaldı. Milletimiz darbeye karşı geldi. Demokrasi nöbetlerimiz tüm Türkiye’de olduğu gibi seçim bölgemiz Çorum’da da devam ediyor. Çorum’da Valimiz, iktidar ve muhalefet partili milletvekillerimizle ilçelerimizi ziyaret ediyoruz. Geçmişte ilimizde mezhep çalışmaları yaşanmıştı tekrar mezhep çatışmaları, ırk, etnisite çatışmaları körüklenmek isteniyor. Bu tür tahrikler var. Buna karşı biz de birlikteliğimizi ortaya koymak ve mesaj vermek suretiyle kardeş kavgasına fırsat vermemeye özen gösteriyoruz. Keşke o gün meydanları görebilme şansınız olsaydı meydanlarda açık-kapalı, kadın-erkek, genç-yaşlı ayrım yapmadan bütün bu insanların nasıl birlikte darbeye direndiklerini görme imkanları olurdu. Özellikle sayın Cumhurbaşkanımızın cesaretle bütün teklifleri ret edip İstanbul’a halkın içerisine dönmüş olması halkı yüreklendirmiştir. Oysa geçmişte şapkasını ya da ceketini alıp giden liderlerin olduğunu biliyoruz. Hem Cumhurbaşkanımızın cesareti hem aziz milletimizin inanarak ve güvenerek sokağa çıkmış olması ordu içerisinde Anayasaya ve kanunlara bağlı, demokrasiye inanmış, namuslu, haysiyetli subay ve astsubayların aynı zamanda eratın devlete bağlılığı polis teşkilatının sivil iradenin elinde olması ve amansız bir şekilde karşı koyuşu, Türkiye’yi dünyaya demokrasi mücadelesinde örnek bir yere getirdi” dedi.
17 gündür halkın sokakta olduğunu belirten Uslu, “Tüm meydanlar dolu ama en ufak bir esnafı rahatsız eden ya da bankaların camını kıran ATM’leri yağlamayan, belediyelerin ektiği çiçekleri yağmalayan, trafik lambalarını kıran bir eyleme tanık olmadık. Halkımız çok itidalli, olgun ve sorumlu davranıyor. 256 şehidimiz var. Şehitlerimizin içerisinde tanıdığımız arkadaşlarımız da var. Darbe girişimi başarısız sonuçlanmıştır. İlk kez sivil siyaset darbeye karşı birlikte bir duruş gerçekleştiriyor. Milli şuur ve milli beraberlik her şeyden önemlidir” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim