Göktepe, 8 Ocak 1996 tarihinde cezaevinde öldürülen iki tutuklunun cenazesini izlemek için görevi başındayken polislerce toplu halde gözaltına alınan bin kişinin arasındaydı.

1000 kişiye yakın insanla gözaltına alınıp; “gazeteciye özel muamele” diyen polislerce dövülerek öldürülen Metin Göktepe'nin ölümü büyük yankılar uyandırmıştı.

Gazeteci Metin Göktepe’nin ölümünün 22. yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan CHP Çorum İl Gençlik Kolları Başkanı Onur Topkül, “Gazeteci Metin Göktepe’nin suçu halkına dürüst olmaktı. Bu yüzdendir ki; faşizmin çirkin yüzünü doğrudan göstermek için halkına, ‘Mutlaka ben izlemeliyim arkadaşlar’ diyerek gittiği haberde bahaneler sunularak gözaltına alındı ve bir daha dönemedi” dedi.

Dönemin yetkililerinin çelişkili açıklamaları ile cinayeti gizlemeye çalıştıklarını öne süren Onur Topkül, açıklamasında şunları söyledi:

“Dönemin Başbakanı Tansu Çiller ve İstanbul Emniyet Müdürü Orhan Taşanlar, Metin Göktepe’nin gözaltına alınmadığını; Eyüp Cumhuriyet Savcısı Erol Cengizkan gözaltına alındığını ancak çay bahçesinde otururken, fenalaşarak sandalyeden düştüğünü; İçişleri Bakanı Teoman Ünsal ise spor salonunun duvarından düşerek öldüğünü iddia ettiyse de, bilinmesi gereken bir şey vardı; baskı, zulüm bizi asla yıldırmadı yıldırmaz.

Geçmiş yıllarda nasıl karşı koymaya çalıştılarsa, bugün de aynı çirkinlikle karşımıza çıkıyor. Fakat bir kez daha haykırıyoruz; yılmadık yılmayacağız. Metin Göktepe’yi unutmayacağız.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim