Üçtutlar Mahallesi’nde bulunan Buharaevler Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen halkla buluşma toplantısında konuşan Kolcu, sığınmacılarla ilgili toplumda yanlış bir algı oluştuğunu belirterek, “Çorum’da 13 bin 300 yabancı var. Bunun 10 bini Iraklı, 2 bini Suriyeli, geriye kalanı ise farklı ülkelerden gelenler. Bunların içerisinde suça karışma oranı 200 bile değil. Suça karışanlardan 170’i sınır dışı edildi” dedi.

Üçtutlar Mahallesi’nde ise 524 yabancı uyruklunun yaşadığını kaydeden Emniyet Müdürü Kolcu, “Lütfen mahallenizde herhangi bir sorun, sıkıntı olursa hemen 155’i arayın” şeklinde konuştu.

Emniyet Müdürlüğü olarak okullardaki güvenlik önlemlerini arttırdıklarını, kentin farklı bölgelerinin yüzlerce kamerayla izlendiğini belirten Kolcu, “Ekiplerimiz parklarda, caddelerde, sokaklarda, hemen hemen her yerde uygulama yapıyor. Şüpheli görünen şahısların üzerleri aranıyor” dedi. Bu uygulamaları toplumu rahatsız etmek için değil, tam tersi sorunları ortadan kaldırmak için yaptıklarının altını çizen Kolcu, Çorum’un bu noktada en huzurlu kentlerden birisi olduğunu dile getirdi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim