İl Genel Meclisi, Çorum’daki mevcut su değirmenlerinin onarılarak gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla bir komisyon araştırması yapılmasını istemiş, konuyla ilgili olarak Araştırma ve Geliştirme Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, İl Genel Meclisi’nin Ekim ayı oturumunda Meclis üyelerinin bilgisine sunulmuştu.
Raporda, çalışır durumdaki su değirmenlerinin onarılarak kapasitelerinin artırılması, değirmenlerde yaşanan yol ve ulaşım sorununun ise giderilmesi konusunda bir çalışma yapılması istenmişti.
Bu kapsamda İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan da ilgili komisyon raporu doğrultusunda Genel Sekreter Yardımcısı Recep Çıplak ile birlikte Yalak Köyü’ndeki değirmen ve değirmen yolunda incelemeler yaptı.
İskilip İl Genel Meclisi Üyeleri Yusuf Kaya ve Üzeyir Esenkaya’nın da katıldığı inceleme gezisinde Genel Sekreter Ömer Arslan, Çorum’un son su değirmenleri arasında yer alan Yalak Köyü’ndeki su değirmeninin yaşatılması ve sağlıklı bir ulaşım sağlanması konusunda yetkilerle görüş alışverişinde bulundu.
Öte yandan Genel Sekreter Ömer Arslan, Merkez’e bağlı Çalıca Köyü’nde yapılması plânlanan kilitli beton parke çalışmaları ve İskilip’e bağlı İbik Köyü’nde ise yol çalışmaları hakkında incelemeler yaptı.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim