“Sağlıklı Yaşam ve Spor”, “Bağımlılıkla Mücadele”, “Kültür ve Sanat”, “Yenilikçi Fikir”, “Sosyal Uyum”, “Kitap Kahve” ve “Mobil Gençlik Merkezi” alanlarında sunulan projelere 10 bin – 150 bin TL arasında maddi destek verilecek.

Mobil Gençlik Merkezi projeleri için Bakanlığa bağlı bir Gençlik Merkezi ile işbirliği protokolü imzalayan STK’lar proje teklifinde bulunabilecek.

Proje başvuruları Proje Başvuru ve Değerlendirme Sistemi (https://gpdp.gsb.gov.tr/) üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Proje başvurusu yapılabilmesi için öncelikle proje koordinatörünün e-devlet sistemine kayıt olması gerekiyor.

27 Nisan 2018 tarihinde başlayan proje başvuruları, 13 Mayıs 2018 tarihinde saat 24.00’te sona erecek.

Proje teklifleri, başvuruların Proje Başvuru ve Değerlendirme Sistemi üzerinden elektronik ortamda tamamlanması ve başvuruyu yapan koordinatör tarafından onaylanması halinde değerlendirmeye alınacak. Program kapsamında her bir proje yürütücüsünün en fazla iki proje teklifi değerlendirmeye alınacak, aynı Proje Koordinatörü tarafından Programa en fazla iki proje teklifi sunulabilecek.

Başvuru formu ve ekleri, başvuru aşamasında elden ya da posta yoluyla Bakanlığa ayrıca teslim edilmeyecek. Bakanlık tarafından projenin desteklenmesinin uygun bulunması durumunda proje yürütücüsüne bilgi verilecek ve Proje Destek Sözleşmesinin imzalanması için gerekli belgeler talep edilecek.

Başvuru Program Kılavuzu http://gsb.gov.tr/Sayfalar/3068/3065/program-uygulama-kilavuzu.aspxadresinden temin edilebilecek.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim