Çorum’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin oluşturduğu İnsani Değerler Platformu, İl Başkanı Karadağ’ı ziyaret ederek yeni görevi nedeniyle kutladı. Ziyarette, İl Başkan Yardımcıları Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Eyüp Arslan, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Faruk Özyılmaz ve İnsan Hakları Başkanı Hasan Algül de hazır bulundu.
İnsani Değerler Platformu başkan ve üyeleriyle bir araya gelen Karadağ; bugüne kadar sivil toplum kuruluşlarıyla sürekli iç içe olduklarını, bundan sonra da karşılıklı işbirliği ve dayanışma içinde olacaklarını söyledi.
Karadağ, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Siz değerli İnsani Değerler Platformu üyeleriyle birlikte olmaktan son derece mutluyum. Bildiğiniz gibi yoğun bir gündem içerisinde çalışmalarımıza devem ediyoruz. Sivil Toplum Kuruluşları dendiği zaman hepimiz, ben 1985’ten beri içerisindeyim. 1985 yılında lise 1'e başladığımda İmam Hatip Lisesi MGV Öğrenci temsilcisi olarak başladım. Ayrıca Hak-Yol Vakfı'nın Temsilcisi olarak görev almıştım. Lise yıllarında Hak-Yol Vakfı'nda, İlim ve Sanat Dergisi, Kadın ve Aile Dergisi ve İslam Mecmuası Dergisinin çıkarılması çalışmalarında bulunduk. Ankara Hukuk Fakültesi'nde aynı şekilde hem MGV Temsilciliği hem de Hak-Yol temsilciliğimiz devam etti. 1989 ve 1990 yıllarda Mithat Paşa'daki çıkarılan derginin muhabirliğini yaptım. İlim ve Sanat, Kadın ve Aile, İslam Mecmuasının çıkarılmasına devam ettik. Türkiye Yazarlar Birliğinde Mehmet Doğan’ın sekreterliğinde bulundum. Evlenip Çorum’a döndüğümüzde 1989 yılında Aydın Hoşbaş’ın temsilciliğinde kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz İlim Yayma Cemiyeti'nin çaycılığını yaptık. Daha sonra Yönetim Kurulu Üyesi olduk. Akabinde de 6 yıldır başkanlığını yürütüyoruz. Sivil toplum kuruluşlarıyla her zaman iç içe olduk ve bundan sonra da daha etkin bir şekilde birlikte olmaya devam edeceğiz.
Sivil toplum kuruluşunun tarihini sizin de bildiğiniz gibi 19 yüzyıldan itibaren süre gelmektedir. 1800 yıllarda ilk olarak köleliğe karşı bir duruş ve kadın haklarının korunmasına karşı başlamıştır. O zaman ki durumda kölelik en etkin şekilde uygulanan bir sistem, kadın hakları anlamında hiçbir kadın hakkı bulunmamakta. Hatta ikinci ve üçüncü bir sınıf vatandaş bile değil, devletten ve devletin mekanizmalarından ayrı olarak bunların haklarını alma anlamında bir duruş olarak sivil toplum gelmeye başlamış, daha sonra 1945 yılında kurulan Birleşmiş Milletler‘in kuruluşuyla birlikte 10. Bölümün 71. maddesinde artık sivil toplum üye devletlerin haricinde kabul edilen kurumsal bir kimlik olarak tespit edilmiş ve sosyal, siyasal, ekonomik, çevresel, kadın hakları, savaşa karşı bir duruş özelikle savaş karşıtı ve kadın haklarını savunma anlamında kendini göstermeye başlamıştır. Kölelik hukuki anlamda ortadan kalkmış olmasına rağmen fiili anlamda halen devam etmektedir."
Sivil toplum kuruluşlarının 200 yıllık bir geçmişi olduğuna dikkat çeken Karadağ, özellikle köleliğe karşı ve kadın hakları savunuculuğu alanlarında kendini gösteren STK’ların bu gün artık toplum hayatının en önemli parçalarından biri olduğunu ifade etti. 
Karadağ, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Sivil toplum kuruluşları siyasi anlamda, sosyal anlamda, çevre anlamında, toplumsal anlamda hangi ağırlıkla çalışıyor olursa olsun bizlere yön verebilecek, şehrin ve ülkenin gelişmesi anlamında faydası olan kuruluşlarımızdır. Ben Çorum’da iktidar partisinin İl Başkanı olarak sizlerden isteğim; eğer Çorum’un gelişmesi anlamında yanlışımız olursa sizler bizleri uyarma görevinizi yerine getireceksiniz. Bundan sonra doğru olanları yapma gayreti içerisinde olalım. Bizim Çorum’a hizmet anlamında sizlerden beklentilerimiz olacaktır. Sizlerin de bizden beklentilerinizi elimizden geldiği kadar yerine getirmeye çalışacağız. Ziyaretinizden dolayı memnun oldum. Hepinize teşekkür ediyorum.”



"BİZLER BİR İYİLİK HAREKETİYİZ"
İnsani Değerler Platformu sözcüsü Zeki Kanbur; AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ’ın kendilerine gösterdiği samimi ve içten tavrından dolayı teşekkür ederek, Başkan Karadağ’ı yeni görevinden dolayı tebrik etti.
Zeki Kanbur, "Yaklaşık 4 yıldır Çorum'da bulunan STK’larla ortak çalışıyoruz. Sizin de belirttiğiniz noktalarda birlik ve beraberlik açısından hem fikiriz. İyi niyetle yapılan bazı şeyler yanlış anlaşıldı. Bunların önüne geçmek için İnsani Değerler Platformunu daha iyi daha organizeli çalıştırabilirizin noktasında istişareler yaparak 7 kişilik bir komisyon oluşturduk. Bu kurulda iş dünyasından, eğitimle uğraşan derneklerden, sosyal derneklerden kişiler alarak bir kurul oluşturduk. Bunun amacı farklı düşünen ayrı ayrı dernekleriz ama tek yumruk tek güç olarak hayırda çalışan bir topluluk amacındayız. Bizler bir iyilik hareketiyiz. Çorum’daki 60 yakın STK’nın bir araya geldiği mezhep meşrep ırk farkı gözetmeden insani değerler adına yapılması gereken ne var ise oraya hepimizin koşar adımlarla koştuğu bir platformuz. Daha çok il bazın da ama il dışında ve sınır ötesinde özelikle mülteci kardeşlerimize gözyaşının yoğun olduğu bölgelerde oradan gelen talepleri değerlendirme adına ne gerekiyorsa yapmaya gayret ediyoruz. Bu iyilik hareketi olarak sizin yardımınızı umduğumuz bir şey olursa da rahatlıkla gelip kapınızı çalacağımız konusunda hiçbir şüphemiz yoktur" dedi.
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim