MHP belediye Meclis üyesi Ali Beyaz’ın “Statla ilgili ihale varmış haberimiz olmadı. Stadın başkası yapılmadan yıkılacak olması çok sayıda sporcuyu da kötü etkileyecek. Eski adliye yıkıldı yerine park yapıldı. Kültür sitesi yıkıldı park oldu buranın beton yığını haline getirilmek istenmesindeki amaç nedir? Zaten Çorum’da 5 bin konut fazlalık var” şeklindeki sorusuna cevap veren Başkan Külcü, stat alanının mülkiyetinin belediyeye ait olmadığını dile getirdi.
Stat yerinin yeşil alan olmasını kendilerinin de istediğini ancak bunun çok maliyet gerektirdiğini belirten Başkan Külcü, “Mükemmel iyinin düşmanıdır. En iyisi için ömrünüzün soruna kadar beklemeniz gerekir bunun için de zamanımız yok” dedi.
Stadın başka bir yere taşınması için de 10 milyon liralık bir gelir gerektiğini söyleyen Başkan Külcü, stat alanının 12 Ağustos tarihinde satış ihalesinin yapılacağını ancak şu ana kadar başvurunun olmadığını dile getirdi. Yeni stadın yapılmasının 1-1.5 yıl süreceğini maliyetin de hesaplandığında 18 milyonluk ilave bir maliyet gerektiğini ifade eden Başkan Külcü, “Belediyenin toplam gelirden pay alması sistemini uygulayacağız. 300 milyon liraya satılmış olsa belediye 125 milyon liralık gelir elde edecek” diye konuştu.

BELEDİYE 50 ADET “S”PLAKASI SATACAK
Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni açılan fabrikaların personel taşımacılığını gerçekleştirmek amacıyla 10 personel servisi plakası ve öğrenci taşınması amacıyla 40 adet okul servisine “S” plakası satışı için Belediye Meclisi izin verdi.
Oy birliği ile alınan kararda toplam olarak 50 araca “S” plakası satışı yapılacağı belirtilerek plakaların değerinin 70 bin lira olarak belirlendiği ifade edildi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim