Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı ve çevresinde bulunan güreş eğitim merkezi, tenis kortu, spor salonu, sentetik çim sahalar ve basketbol potalarının bulunduğu yaklaşık 60 dönümlük alanın satılması ve karşılığındaki gelir paylaşım işi ihalesi Çorum Belediyesi tarafından yapıldı.
İhaleyi, stadyum yerine yapılacak inşaatların satışından Belediye’ye yüzde 43 pay vermeyi taahhüt eden Ahlatcı Grubu aldı.
Komisyon Başkanlığı’nı Belediye Meclis Üyesi İsmail Tekçam’ın üstlendiği ihale, dün Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.
İhale şartnamesinde “Karakeçili Mahallesi, 72 pafta, 4262 ada, 1 nolu parselde 55.909,11 m² yüzölçümlü gayrimenkul” olarak belirtilen ve imar plânında “Ticaret, konut ve turizm alanı” olarak işaretlenen alanın satış karşılığı gelir paylaşımı işi, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 35. maddesi gereğince kapalı teklif artırma usulü ile yapıldı.
İhaleye katılan tek firma olan Ahlatcı Grubu’nu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Emin Ahlatcı ile Hukuk Danışmanı Yusuf Ahlatcı temsil ederken, firma ilk teklif mektubunda Çorum Belediyesi’nin toplam satış gelirinden alacağı yüzde 42’lik asgari payı sundu.
Komisyon Başkanı İsmail Tekçam ihalenin kapalı teklif artırma usulüyle yapıldığını hatırlatarak buna istinaden firma temsilcilerinden oran artışı talep etti.
Firma temsilcileri de ihale şartnamesindeki “Teklif edilen en yüksek oran üzerinden en az yüzde 1 artırım yapılması” ibaresine dayanarak arsa satış ortaklık payını yüzde 43’e yükseltti.
Komisyon’un bu oranın “yüzde 44” şeklinde artırılması yönündeki önerisini olumsuz karşılayan Ahlatcı Grubu temsilcileri, “İyi bir teklif sunduğumuz kanaatindeyiz.” dediler.
Böylece ihale, söz konusu alana yapılacak inşaatların satışından Çorum Belediyesi’ne yüzde 43 gelir payı vermeyi taahhüt eden Ahlatcı Grubu’nda kaldı.
Komisyon Başkanı İsmail Tekçam gerekli incelemelerin ardından ihale sonucunun katılımcı firmaya resmî yazıyla bildirileceğini belirterek, Çorum’a ve Ahlatcı Grubu’na hayırlı olması dileğinde bulundu.


Ahlatcı Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Emin Ahlatcı (Solda) ve Ahlatcı Grup Hukuk Danışmanı Yusuf Ahlatcı, “Güzel teklif verdik” dediler.


(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim