Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, SRC belgesi (mesleki yeterlilik) olan sürücülerin 63 değil, 66 yaşına kadar çalışabileceklerini açıkladı. Şahin, yaptığı açıklamada, Resmi gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde yapılan değişikliklerin şoför esnafını doğrudan ilgilendirdiğini belirtti. Söz konusu yönetmelik için uzun süredir Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu nezdinde girişimlerde bulunduklarını aktaran Tahsin Şahin, artık SRC belgesi olan sürücülerin 63 değil, 66 yaşına kadar çalışabileceklerini bildirdi.
ŞOFÖRLER 66 YAŞINA KADAR ÇALIŞABİLECEK
Şahin, "1 adet otobüsle D4 yetki belgesi alacak olan gerçek kişiler için yetki belgesi ücretinden yüzde 85 indirim uygulanacak ve SRC belgesine sahip olan şoförler 66 yaşına kadar çalışabilecekler. En önemlisi D4 yetki belgesi sahipleri için terminal kullanma zorunluluğu kaldırılmıştır” dedi.
MESLEĞE GERİ DÖNECEKLER İÇİN KOLAYLIK
Mesleği bırakanların vergi mükellefiyetliklerini yenilemeleri halinde mesleğe geri dönmelerinde kolaylıklar sağlandığına dikkati çeken Tahsin Şahin, "Vergi mükellefiyeti sona erdiği için yetki belgesi iptal edilenler, 1 Ağustos 2017'ye kadar müracaat etmeleri halinde yetki belgesi ücretinin yüzde 15’i tutarında ödeme yaparak, belgelerini alabilecekler" ifadelerini kullandı.
TŞOF BAŞKANI FEVZİ APAYDIN’A TEŞEKKÜR
Tahsin Şahin, ayrıca, “Geçtiğimiz günlerde Türkiye genelindeki birçok şoförün SRC alma ile alakalı sorununun çözüme kavuşması konusunda elimizden geleni yapmıştık. Yine Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanımız Sayın Fevzi Apaydın’ın destekleri ile bir sorunu daha çözüme kavuşturduk. Yapılan yoğun girişimlerimiz neticesinde, 4 Mayıs 2016 tarihli Resmi Gazete´de yayımlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliği ile SRC belgesi alma yaşı 63´den 66´ya çıkarıldı. Bu konuda da esnafımıza destek vermemiz bizleri mutlu etti. Şoförlerimize bu hizmetinde hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim