Cumhuriyet değerlerine bağlılığını ifade eden ve “Osmanlı’dan gelen medeniyetimizi cumhuriyetle taçlandırdık. Atatürk ilkeleri başımızın tacıdır” diyen Aşgın, “Bilim, sanat, kültür, edebiyat kayıp yitiğimizdir. Barajlar, yollar, tesisler yapmakta başarılıyız, ama en az bunlar kadar bu eksiklerimize de ağırlık vereceğiz. Oradan düştük, oradan kalkacağız” ifadesini kullandı.

Dr. Halil İbrahim Aşgın, hizmet anlayışlarında üç temel faktörü ise, “Altyapı ve üstyapı yatırımlarını kapsayan Ak Parti belediyeciliği”, “Karar alma süreçlerine halkın ve STK’ların katılımı” ve “Maddi ve manevi kalkınmada motor görevi üstlenen belediye” şeklinde ifade ederek, merhum Kılıçcıoğlu’ndan başlayarak taş üstüne taş koyan herkese şükran borcu hissettiğini vurguladı.

Spora büyük önem verdiğini, nitekim Ensar Spor Kulübü’nü kurarak pek çok gence spor yapma imkanı sağladığını anlatan Ak Parti Belediye Başkan Adayı Aşgın, “Spor, tüm farklılıkları bir araya getiren vazgeçilmez bir alan. 3. Lig ise Çorum’a yakışmıyor. Belediyespor’a ve mevcut yönetimine sonuna kadar destek olacağız. Kademeli olarak ilerleyip, kulübümüzü Çorum’a yakışan yere çıkraracağız.” diye konuştu. (Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim