Saadet Partisi Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve bazı misafirleri ile birlikte Karadeniz turunda Trabzon ve Rize'de çeşitli yerleri gezdi.
Saadet Partisi Merkez İlçe Planlama ve Koordinasyon Başkanı Haydar Kurtaran’ın nezaretindeki heyet haftasonu Trabzon'a bağlı bulunan Boztepe mevkinde sabah kahvaltısı yaptı. Daha sonra Trabzon'un Yomra ilçesinde bulunan İki Çay Fabrikası’na gezildi. Çayın nasıl üretildiğini yerinde inceleyen Saadet Partisi heyeti yetkililerden bilgi aldı.
Sultan Murat Yaylası’nın doğal güzelliklerini yerinde gören Saadet Partililer akabinde Sürmene'de bulunan Sürdövbisa markalı Sürmene bıçağı satış yerini gezdi. Trabzon Uzungöl’de öğle yemeği yiyerek hatıra fotoğrafı çekinen Saadet Partisi heyeti konaklamak için Anadolu Gençlik Derneği Of Şubesi’ne geçti. Burada teşkilat mensuplarıyla biraraya gelerek sohbet eden ve leblebi ikram eden SP heyeti ertesi gün ise Rize’ye hareket etti.
Burada Çamlıhemşin’deki tarihi 1696 yıllara dayanan Şenyuva Köprüsü’nde resim çektirerek Kaçkar dağları eteklerinde bulunan Fırtına Vadisi’nin içinden geçerek Ayder Yaylası’na çıkan heyet çevresinde “Laz mucit” olarak bilinen ve kendi imkanlarıyla sudan elde ettiği elektrik ile santral kuran kişinin mekanını da gezdiler.
Geziyle ilgili bilgi veren Haydar Kurtaran, “Ben Trabzon'luyum istedim ki bu güzel memleketimin doğasını teşkilat mensubu kardeşlerimizde görsün karadeniz insanın sıcaklığını temiz oksijeni içlerine çeksinler gezimize katılan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum buradan Çorum'lu kardeşlerime seslenmek istiyorum gelin bu güzellikleri sizde yaşayın Bizlere bu fırsatı yaşatan yüce rabbime hamdü senalar olsun” diye konuştu.
(Haber Merkezi) 
Editör: TE Bilisim