Memur-Sen’in kuruluşundan bu yana, iş güvencesi ve kadrolu istihdam konusunda ısrarcı bir tutum sergilediğini hatırlatan Ahmet Saatci, “Bu iki başlığı, iki önemli kırmızı çizgimiz olarak kamuoyuna deklare ettik. Kamuda sözleşmeli personel istihdamının, geçmiş yıllarda fayda değil zarar, huzur değil sıkıntı, kalite değil kaos ürettiği hem gözlenmiş hem de kayıt altına alınmıştır.” dedi.

Sözleşmeli memurların yaşadığı sorunlara dikkat çeken Saatci, “Sözleşmelilikte ısrar, aile kurumundan, aile içi dayanışmaya, çocukların ebeveynleriyle birlikte olmasından eğitimine, kamu hizmetlerinde kalite ve süreklilikten, iş barışına, kariyer ve liyakat sisteminden, adalet merkezli ve eşitlik temelli kamu personel mevzuatı gerekliğine birçok alanda sorun yaşatmakta ve üretmektedir. Sözleşmeli personel istihdamından vazgeçilmeli, kamu personel sisteminin kadrolu istihdam üzerinden şekillendirilmesine dönük düzenlemeler hayata geçirilmelidir. Bu sonuca ulaşıncaya kadar sözleşmeli personelin isteğe, eş durumuna dayalı yer değiştirmeye ilişkin sınırlamalara son verilmelidir. Tüm kurumlarda sözleşmeli personel istihdamından vazgeçilmelidir. Eş ve iş arasında tercihte bulunmaya zorlanmayı beraberinde getiren bu istihdam türü tarihte kalmıştı. Bırakalım tarihte kalsın.” diye konuştu.

Kamuoyunda dikkatle takip edilen ek gösterge konusunun da büyük bir beklenti oluşturduğunu belirten Saatci, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konudaki söylemlerinin dikkate alınarak, bürokrasinin ivedilikle çalışma gerektiğini söyledi.

Yükselen enflasyonla birlikte kamu görevlilerinin mali kayıplar yaşadığını ve maaşlarının eridiğini hatırlatan Ahmet Saatci, “Biz diyoruz ki enflasyona ezdirilmeme noktasında yalnızca enflasyon farkı değil geçmiş ayların kayıpları da enflasyon tazminatı olarak verilmelidir. Ekonominin yükü memur kesimine yüklenmemelidir.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim