Çorum Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ünal Bozok ile diğer yöneticiler, CHP İl Başkanlığı’na nezaket ziyaretinde bulundular.
Dernek Başkanı Bozok, yeni bir oluşum olduklarını, tüm muhtarların sorunlarını saptayarak, öncelik sıralarına göre adaletli bir şekilde çözmek için çaba sarf edeceklerinin söyledi.
CHP İl Başkanı Suvacı ise, böyle oluşumların sağlıklı ve yapıcı bir şekilde devam etmesinin önemine işaret etti.
Cumhurbaşkanı’nın son zamanlarda CHP’yi terör örgütlerine yakın olmakla suçladığını da hatırlatan Hasan Suvacı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İnsan hafızasının tazelenmesi açısından şunları hatırlatmak isterim: Şimdiki Cumhurbaşkanı’nın Ekim 2009’da çözüm süreci altında başlattığı açılımda, Kandil ve Kuzey Irak’tan gelen teröristler Habur Sınır Kapısında törenlerle karşılanmış, seyyar mahkemelerde pişmanlık yasasından yararlandırılarak aklanmışlardı. Hemen ertesi günü ise, teröristlerden ‘konuklarımız’ diye söz edilmiş, ‘konuklarımızın can güvenliği nedeniyle mahkemelerin sınıra götürüldüğü, açılımla mutlu bir başlangıç yapıldığı’ ifade edilmişti. Bu sözleri millet unutmadı ve unutmayacaktır.
Eğer yapıcı eleştirilerimizi ve önerilerimizi dinleme zahmetine katlansalardı 7 Haziran’dan bugüne 300’e yakın şehidimiz olmayacaktı. Sınır komşularımızla kanlı-bıçaklı olmayacaktık, ekonomimiz böylesine sarsılmayacaktı. Biz tüm sorunların çözüm yeri olarak TBMM’yi görüyoruz. Her vesileyle de bunu ifade ediyoruz.
Bütün bunlara rağmen, parti olarak her zaman birlik ve beraberlikten yanayız. Demokratik ölçüler içinde, sağlıklı ve yapıcı eleştirilerimizi, önerilerimizi kamuoyuna aktarmaya devam edeceğiz. Bu yolda, sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğimiz ve görüş alışverişimiz de devam edecek.”



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim