Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün şahsını hedef alan açıklamaları ile ilgili yazılı bir açıklama yapan ÇESOB Başkanı Kılıç, “Belki betondan anlamayız, lakin paranın ne olduğunu ve nasıl kazanıldığını iyi biliriz” dedi.

Ahi Evran Sanayi Sitesi projesine boş vaatlerle ya da hayali düşüncelerle başlamadıklarını belirten Yalçın Kılıç, “Biz bu yola “ah almak için değil, dua almak” için çıktık” ifadelerini kullandı. “Belediye Başkanım amacımız sizi yalancı çıkartmak değil” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Külcü’nün seçimlerde elde ettikleri başarıdan sonra bizzat kendisini telefonla arayarak kutlamasından dolayı şahsı, yönetim kurulu ve Çorum esnafı adına onur duyduğunu, bundan dolayı da Külcü’ye teşekkür ettiğini belirten ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Değerli başkanım sizin de çok iyi bildiğiniz gibi Ahi Evran Sanayi Sitesi sadece dükkanlardan oluşan bir proje değildir! İçerisinde sosyal alanları, toplantı salonları, hastanesi, ÇESOB Binası vb. bir çok alanı kapsayan adeta küçük bir sanayi şehri olması hedeflenen bir projedir. Yaklaşık 900 esnaf ve sanayicimizin girişimleriyle oluşturulan kooperatifimizin yapımı için gereken tüm izinler ilgili bakanlıklardan alınmış ve Çorum Belediyesi de dahil olmak üzere tüm kurumlara ilk aşamada yatırılması gereken bütün ücretler yatırılmıştır. En son sizin de içinde yer aldığınız heyetle Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal’ın ÇESOB ziyaretinde konu gündeme gelmiş, sağ olsun sayın bakanımız defterdarlık bürokratlarına bizzat talimat vererek bu projenin arkasında olduğunu deklare etmiş ve talimatlarını iletmişlerdi.

Sayın Belediye Başkanım amacımız sizi yalancı çıkartmak değil. Lakin böyle sorumluluğu, ağır bir yükü üzerine almış bir birlik başkanı olarak ta işe boş çıkmadığımızı, mobilyacılığımız kadar inşaat işlerinde de anladığımızı tüm dostlarımızın ve esnaf kardeşlerimizin malumudur! Öncelikle inşaatçı bir ailede doğduğumu, büyük projelere imza atmış bir kültürün içinde büyüdüğümü, ve sanayi esnafının da yakından bildiği 162 dükkanın bizzat yapım ve teslimini gerçekleştirdiğim bilinen, kabul gören gerçek bir vakadır.

Kaldı ki verdiğim fiyatlar bizzat piyasadan aldığımız tekliflerle sabittir. Boş vaatlerle ya da hayali düşüncelerle yola çıkmadığımız da aşikârdır. Biz bu yola “ah almak için değil, dua almak” için çıktık. Niyetimizin halis olduğunu belirtmek içinde ismini “Ahi Evran Sanayi Kooperatifi” verdik. Bu ismi verirken de, izinleri alırken de halen ÇESOB yönetimimde bulunan şimdi ki Zanaatkarlar Sanayi Kooperatifi Başkanı Necmettin Uzun'la yol aldık. Onun bizi neden yolda bıraktığını da, sonraki gelişen olayları da esnafımız iyi bilirken, takdiri de onlara bırakmanın en doğru yol olduğu düşüncesindeyim. Projemiz belediye meclisine geldiğinde, meclis tarafından saat 16:55 (tamda 16 Nisan referandumu arasında) kimler tarafından yazdırıldığını çok iyi bildiğim halde, itiraz dilekçesinin kabul görmesi de esnafımızı derinden yaralamıştır.

Sizin yanlış bilgilendirildiğinizi düşünüyorum. Değerli Başkanım ben sözümün arkasındayım. İstediğimiz imar izni Belediye Meclisi'nin ve sizin onayından geçsin biz esnaf olarak o dükkânları söz verdiğimiz rakama bitireceğiz! Biz esnafız, işçiyiz, emekçiyiz! Belki betondan anlamayız, lakin paranın ne olduğunu da nasıl kazanıldığını da iyi biliriz. Ellerimizdeki yara ve nasırlar, aslında her gün yaşadığımız zorlukların izlerini taşımaktadır. Unutmayalım ki; bir binanın temelinden çatısına kadar konan her çakıl taşı esnaf ve sanatkârımızın izlerini taşımaktadır. Herkes iyi bilsin ki sayın başkanım; amacımız rant değil, işyeri sahibi olmaktır. Saygılarımla...”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim