CHP Tekirdağ Milletvekili, Kadın ve Çocuk Hakları İzleme ve İnceleme Komisyonu Başkanı Yüceer, partisinin Çorum teşkilatı tarafından düzenlenen konferansa katılmak için ilimize geldi. Konferans öncesinde parti yöneticileri ile birlikte basın toplantı düzenleyen CHP Milletvekili Yüceer, siyasi gündemi değerlendirdi. Yüceer ittifak çalışmaları ve çocuk istismarı konusunda açıklamalarda bulundu.

“İTTİFAKTA AMAÇ MHP’NİN BARAJ KORKUSUNUN ÖNÜNE GEÇMEK”

Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde seçim ittifakı ilgili çıkarılan yasa ile AK Parti ve MHP'yi eleştirerek, “Sözde ittifak ama özünde temsilde adaletsizlik var, özünde seçim güvensizliği var. 12 Eylül darbesinin getirdiği seçim barajı kaldırılmıyor, temsilde adalet için gelin benim yanında durun deniliyor. İnsanlar özüyle, kimliğiyle farklılaşmadan, kendine güveniyle orada olmalıdır. Burada amaç MHP’nin baraj korkusunun önüne geçmektir. Yüzde 10 barajı askeri faşist darbenin bir ürünüdür. 'Ben istediğim zaman istediğimi yaparım' anlayışı hâkim. İttifak kurmaktaki asıl amaçları seçimlerde baraj altında kalmamak” dedi.

“İSTİSMAR İÇİN AK PARTİ TEK BAŞINA ÇALIŞIYOR”

Türkiye’de konuşulan “Kadına şiddet ve çocuk istismarı” konularının acı verdiğini dile getiren Milletvekili Yüceer, iktidarın bu konularda katkı verecek kimseyi dinlemeden kendi başlarına işler yaptıklarını ifade etti. Çocuğa yönelik cinsel istismarın önlenmesi konusunda AK Parti'nin kapalı kapılar ardında tek başına çalıştığını söyleyen Yüceer, “Bu konu tek başına değil, organize yapılması gereken bir çalışma olmalı. AK Parti, tarafları ve katkı sunacak kimseyi dinlemeden kendi başına çalışma yapıyor. Bizler STK'larla çalıştay ve toplantılar yaparak, onların da önerilerini alarak bir rapor halinde görüşlerimizi ortaya koyacağız” diye konuştu.

Türkiye’de 1986’dan 2002’ye kadar 8 milyar dolar olan özelleştirme gelirinin AKP iktidarında 12 yılda 59 milyar dolara çıktığını, devletin tüm kurumlarının haraç mezat satıldığını söyleyen Yüceer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstiklal Marşı melodisi ile ilgili sözlerine de tepki gösterdi.

“ÖNCE ÖZELLEŞECEK SONRA KAPANACAK”

Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Milletvekili Av. Tufan Köse de toplantıda ittifaklara karşı olmadıklarını ancak ilkesiz ve karanlık ittifaklara karşı olduklarını dile getirdi. Baraj sorunu olmayan partilerin ittifak yapmasını çirkinlik olarak nitelendiren Köse, seçim güvenliği yasası ile “sopalı seçimler”in başlayacağını da savundu.

Parti binasındaki toplantıda şeker fabrikalarının özelleştirilmesine de değinen Tufan Köse, “Özelleştirmenin ardından şeker fabrikalarını kapatacaklar. Şeker fabrikaları çiftçiyi ilgilendiriyor, köylüyü ilgilendiriyor. Hepimizi ve Çorum’u da yakından ilgilendiriyor. Ancak AK Partilileri nedense ilgilendirmiyor” diye konuştu.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim