Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Diren Çakmak’ın “Hürriyet Partisi” isimli 5. kitabı Libra Yayıncılık’tan çıktı.
Diren Çakmak bu kitabında, “sosyal piyasa ekonomisini savunan ilk parti” olarak nitelenen Hürriyet Partisi’ni inceliyor.

AKADEMİSYEN PARTİCİLİĞİNİN İSTİSNAİ ÖRNEĞİ
Hürriyet Partisi, 1 Nisan 1954 tarihinde yayın hayatına giren, Batı-Doğu kutuplaşmasında Türkiye’nin yerinin Batı bloğu içinde olduğunu savunan akademisyen dergiciliğinin istisnaî örneği Forum Dergisi tarafından destekleniyor.
Kitapta, Hürriyetçileri şu yeminleri ile anmak gerektiği vurgulanıyor:
"Biz, Hürriyet Partililer, demokrasi ve hürriyet rejimine sadık kalacağımıza, insan hakları ve demokratik müesseselere saygı göstereceğimize, vatandaşlar arasında parti farkı gözetmeyerek memleket ve millet menfaatlerini parti menfaatlerinin daima üstünde tutacağımıza, iktidarı muhafaza için hürriyetleri tahdit ve tahrip yollarına asla sapmayacağımıza, tarih ve Türk Milleti önünde and içeriz."

DİREN ÇAKMAK KİMDİR?
Yrd.Doç.Dr. Diren Çakmak, Adana doğumlu. Ortaokul ve liseyi Özel Tarsus Lisesi’nde okudu.
Lisans öğrenimini Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler(İngilizce) Bölümünde, yüksek lisans ve doktora öğrenimini Ankara Üniversitesi Siyaset Bilimi Anabilim Dalında tamamladı. 2001-2005 yılları arasında Kültür Bakanlığı’nda çalıştı. 2005-2008 yılları arasında Çankaya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler(İngilizce)Bölümünde araştırma görevlisi ve doktor araştırma görevlisi olarak görev yaptı. Aralık 2008’de Hitit Üniversitesi İktisat Bölümünde yardımcı doçent olarak çalışmaya başladı. İngilizce ce Almanca biliyor.

LİBRA YAYINCILIK
Diren Çakmak’ın kitabını yayınlayan Libra Yayıncılık ise şöyle tanıtılıyor:
“Libra Kitapçılık ve Yayıncılık ‘genç’ ancak ihtiras ve tutku sahibi bir şirket. Hayali, sosyal bilimler dalında Türkiye ile ilgili hazırlanmış ve gün ışığına çıkmamış vasıflı ve özgün yüksek lisans, doktora tezlerini ve araştırmaları yayınlamak ve ciddi bir külliyat oluşturmak. Tarih, siyaset bilimi, toplumbilim, antropoloji, kültürel incelemeler, hatıratlar, biyografiler… Bütün bu alanlarda hazırlanmış özgün tezler ve araştırmalar bizi ilgilendiriyor. Değerlendirebilmemiz için çalışmalarınızı göndermekten çekinmeyiniz.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim