Sosyal devlet anlayışının her geçen gün biraz daha terk edilerek, adeta bir sadaka kültürü yaratıldığını kaydeden Tüfekçi, “Her alanda olduğu gibi engelli bireylerimizin hakları da yavaş yavaş yok edilmiş, ülkemiz adeta sosyal devletten sadaka devletine geçiş yapmıştır! Sosyal yardımlar yaşlılar, engelliler, kadınlar ve sosyal devletin öznesi olan diğer toplum kesimleri yalnızca hizmet alan, yalnızca yardım edilen, yalnızca korunan kesimler durumuna indirgenmiştir” ifadelerini kullandı.

Engelli yurttaşların yokluk ve yoksulluğun içine sürüklendiğini ifade eden Tüfekçi, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Bugün, engellilerimizin maddi sıkıntılarının yanı sıra karşı karşıya oldukları bir diğer sorun ise toplum içerisinde ve bizzat devlet eliyle karşılaştıkları ayrımcılıktır. Engellilerimizin en temel ihtiyacı olan medikal alanda ise 16 yıl boyunca hiçbir adım atılmamıştır.

CHP iktidarında engellilerimizin sağlık sorunlarını çözeceğiz. Daha da önemlisi engelli yurttaşlarımızdan, sağlıkta katkı payı almayacağız. Engellilerin tüm kamu hizmetlerine ve toplumsal yaşamın her alanına eşit şekilde erişebilmeleri için "erişilebilirlik standartları" geliştireceğiz. Kamuda, engelli yurttaşlarımızın istihdam edilme olanaklarını artıracağız. Tüm altyapı hizmetlerini engellilere uygun şekilde yeniden düzenleyecek, şehirleri engelli yaşamına uygun hale getireceğiz.

"Muhtaçlık aylığını", "engelli yaşam aylığı" şeklinde değiştireceğiz. Engellilerin ulaşım hakkının güvence altına alınması için "politika takip sistemi" oluşturacağız. Engellilere uygun yolcu taşıma hizmetlerini teşviklerle destekleyeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, her şeye rağmen bütün engelleri aşma azmine ve kararlılığına sahip tüm engelli vatandaşlarımızı yürekten kutluyorum.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim