15 Temmuz Şehitleri Müzesi’ne gerçekleştirilen ziyarete, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Işık, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Mustafa Ceylan ve Dr. Öğretim Üyesi Güngör Karakaş, Sosyal Güvenlik Programı Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Ercan Onay ve Sosyal Güvenlik Programı öğrencileri katıldı.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve öğretim elemanlarına Müze Yöneticisi Bilgehan Geniş eşlik ederek, müze hakkında detaylı bilgiler verdi. 15 Temmuz Şehitlerinin anısının yaşatıldığı müzede, öğrenciler 15 Temmuz Hain Darbe girişimi günü yaşananları anlatan fotoğraf sergisini gezdi. Şehitlerin balmumundan yapılan heykellerini de gezen öğrenciler, şehitler hakkında da bilgiler aldı.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Işık, öğrencilere müze konferans salonunda FETÖ yapılanması ve 15 Temmuz süreci hakkında bir sunum yaptı. Işık, yaklaşık kırk yılı aşkın bir sürede devletin kurumlarına sızan FETÖ’nün zamanla küresel güçlerle kirli ilişkiler üzerinden bir ihanet ve hıyanet projesine dönüştüğünü ve nihayet bu çirkin ve kanlı yüzünü 15 Temmuz gecesi bütün çıplaklığı ile açığa vurduğunu kaydetti. 15 Temmuz’da hedeflenenin bir darbeden çok daha fazlası olduğunun altını çizen Işık, asıl amacın Türkiye’nin işgal ve paylaşım projesi olduğunu belirtti. 15 Temmuz gecesinin karanlığını aziz milletin feraset, basiret ve cesareti aydınlığa dönüştürmüştür diyen Işık, Cumhurbaşkanının davetiyle birlikte sel olup sokakları dolduran milletin evlatlarının canları, kanları pahasına hainlere dur dediğini kaydetti.

IŞIK, gençlere siyasi düşünceleri, dünya görüşleri, inançları her ne olursa olsun milli ve manevi değerler etrafında sevgi ve hoşgörü ikliminde kenetlenmeleri tavsiyesinde bulundu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim