5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle düzenlenen gecede bir konuşma yapan Av. Yaşar, “Türkiye’de avukatlık bezmemek sanatıdır. Her şeye rağmen hukuka sarılmak inadıdır. Mesleğine sahip çıkmaktır. Emek vermek, sonra verdiğin emeğin karşılığını alabilmek için bir o kadar daha emek vermektir. Tüm mevzuatı, tüm uygulamalı satır satır bilmen gerektiği varsayımına muhatap olmaktır. Sebat, dirayet ve cesarettir. Bütün bunlara rağmen iyi ki mesleğin onurunu en önde tutan avukatlar var” dedi.

“Keşke ülkemizde yargıya ait sorunlar olmasa şiirler okusak, türküler söylesek. Ufuk açıcı toplantılar yapıyor olsak. Sebepleri şu yada bu, ortada bir yargı sorunu var” diyerek konuşmasını sürdüren Yaşar, “Dolayısıyla geciken bir adalet sorunu var” ifadelerini kullandı.

Elbette yargının olduğu gibi avukatlık mesleğinin de sorunlarının büyük olduğunu kaydeden Yaşar, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Şuan bunları daha fazla zikrederek karamsar bir hava oluşturmak istemiyorum. Son süreçten umutluyuz. Sadece Çorum’la sınırlı kalmayarak avukatlık mesleğimizin ulusal düzeydeki sorunlarının da takipçisiyiz.

Biz hep beraber hukukun üstünlüğü diyerek, herkes için adalet diyerek yargılama makamı, iddia makamı ve savunma makamı bir ve beraber olarak bu sorunların üstesinden geleceğiz. Buna yürekten inanıyorum.

Genel Kurulumuz ile şahsıma ve yönetim kurulunuza görev verdiğiniz tarihten bugüne 174 gün geçti. Kronometre işliyor. Geriye 556 günümüz kaldı. Güveninizden dolayı bir kez daha sizlere teşekkür ediyorum.

Yaklaşık 6 aydır elinden geleni yapmaya çalışan Baro yönetimimize ve diğer Baro organlarımızdaki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Bu mesleği icra ederek adaletin tesisine yardımcı olan tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Vefat etmiş olanları minnetle anıyor, Allah’tan rahmet diliyorum.” (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim