MHP İl Başkanı Av. Bekir Çetin, MHP Milletvekili Adayı Prof. Dr. Vahit Doğan, Av.Aybüke Topçubaşı Ekici, Fatih Özcan, Av.Muhsin Kocasaraç, Sungurlu Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner, MHP İlçe Başkanı Adnan Barak ve partililer seçim çalışmaları kapsamında Sungurlu’da çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret etti.
Heyet esnaf ziyaretleri yaparak Sungurlu'nun sorunlarını halkın ağzından dinledi. Sungurlu’da halkın teveccühüyle karşılaşan adaylar çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini belirttiler.
İlk olarak Sungurlu Ticaret Borsası Başkanı Halim Karaçil'i ziyaret eden heyet, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sungurlu’nun doğal gelişim sürecinin yatırım olmayışı nedeniyle tersine dönüş olduğuna, giderek göç verdiğine değinen MHP Milletvekili Adayı Doğan, “Sungurlu’nun makuz talihinin kırılması gerekiyor. Ülkenin ve Sungurlu’nun sıkıntılarını biliyorum. Bu sorunların bir an önce ele alınması gerekiyor” diye konuştu.
Sungurlu’da yetişen insanların Çorum’a hizmet etmesinden duydukları mutluluğu dile getiren Karaçil ise “Sungurluyu bilen birinin milletvekili olmasında fayda var. Biz tüm siyasi partilere söylüyoruz. Biz Sungurludan tarafız. Taraf olmak zorundayız” dedi.

“Ülke güvenliği tehlike altında”
MHP heyeti daha sonra Sungurlu İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Selim Kılıç’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Milletvekili Adayı Prof. Dr. Doğan, emniyet teşkilatı içerisinde ciddi sıkıntılar olduğunu ve son iki yıldır teşkilatın yaprak dökümü yaşadığını söyledi. Milletin canının, malının, namusunun devlet güvencesi altında olması gerektiğini belirten Doğan, “Bunlar sağlanamadığı taktirde devlet, devlet olma özelliğini yitirmiştir. Ülke güvenliği ciddi anlamda tehlikeye sokuluyor” açıklamalarında bulundu.
Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Sungurlu İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Selim Kılıç, heyete çalışmalarında başarılar diledi.

“Emekliler ülkenin kanayan yarasıdır”
Seçim çalışmaları kapsamında Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)Yönetim Kurulu Başkanı Alattin Akel’i ziyaret eden MHP heyeti ilçenin sorunlarını dinledi.
Ziyarette ilçenin sorunlarını gündeme getiren Akel, “Bizim sorunlarımız arasında kalkınma ve teşvikler var. Teşvikler kapsamında iller ve ilçeler bir tutulmasın. İlçeler daha fazla teşvik alsın istiyoruz. Herkes doğduğu yerde doymalı. Zincir mağazalar yüzünden esnaf mağdur oluyor. Bu mağazalara bir statü getirilsin. İlçemiz sulu tarıma önem veriyor. Fakat çiftçilerimizin de sorunları var. Çalışan ve işverenler arasındaki sıkıntılar giderilmeli. İşten çıkanlar tazminat alamıyor. Emeklilerin sorunları var. Biz ilçenin sorunları ile ilgili bir dosya hazırladık. Milletvekili oluğunuzda bu sorunları gündeme getirmenizi istiyoruz” şeklinde konuştu.
Sungurlulu olduğunu ve kendi memleketinin sorunlarını yakından takip ettiğine dikkat çeken Doğan, sorunların çözümü noktasında elinden geleni yapacağını vurguladı. Prof. Dr. Vahit Doğan, “Teşvikler konusunda yerleşim yerleri ayrı ayrı ele alınmalı. Avrupa Birliği’nin bu konuda ciddi anlamda yatırım fonları var. Bu fonları alabilmek için yetişmiş eleman şartı arandığından dolayı o fonlardan küçük yerleşim birimleri fazla yararlanamıyor. Finansmanın sağlanması konusunda devletin ilgili birimlerinden buraya destek verilmeli. İşçiler konusunda ciddi sıkıntılar mevcut. Emekliler, ülkenin kanayan yarasıdır. Emekliler kendi hayatlarını idame ettirecek dereceye sahip değiller. Önemli olan emeklilerin geçinebilecekleri kadar maaş almalarını sağlamaktır. Yoksa işsizlik oranının yüksek olduğu bir yerde emeklilerin çalıştığını düşünürsek orada işsizlik sorununu gidermek zor olur” diyerek Çorum ve ilçelerinin sorunlarının çözümü konusunda takipçi olacağını sözlerine ekledi

“Gücümüz sandığa yansımalı”
Sungurlu Ziraat Odası Başkanı Dursun Karaderili’yi makamında ziyaret eden MHP heyeti Ziraat Odası’nın çalışmaları ve çiftçi sorunları hakkında fikir alışverişinde bulundu.
Ziyarette konuşan Milletvekili Adayı Doğan, ziyaretlerinin sivil toplum kuruluşlarıyla bir ön görüşme niteliği taşıdığını belirtti. Doğan, çalışmaları hakkında bilgi vererek, “ 7 Haziran’da Türk milliyetçilerinin gücü sandığa yansımadı. Türk milliyetçilerinin gücünün sandığa yansıması için çalışmalar yapacağız. Dünde kalmamamız lazım. Dünde kaldığımız zaman bugünü kaybederiz. Dün sadece verileri kullanmak için gereklidir” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sungurlu Ziraat Odası Başkanı Dursun Karaderili, heyete çalışmalarında başarılar diledi.
Daha sonra heyet Sungurlu Cumhuriyet Başsavcısı Tunay Pulça’ya nezaket ziyaretinde bulunarak ziyaret çalışmalarını sonlandırdı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim