Ülkenin badireli bir durumda olduğunu ancak bu durumdan çıkılacağını anlatan Kolcu, bu konuda tüm vatandaşların yardımını beklediklerini dile getirdi.

Kale Mahallesi’nde 19 bin 184 vatandaşın ikamet ettiğini, kayıtlı yabancı uyruklu sayısının 345 aile olmakla birlikte 5 bin civarında mahallede yabancı uyruklu kişi bulunduğunu söyleyen Murat Kolcu, okullarda çocukların bir arada olması nedeniyle istenmeyen durumlar oluşabildiğini, bu tür durumlar karşısında da büyüklerin kaynaşma noktasında yardımcı olması gerektiğini vurguladı.

İnsanların komşunun çocuğunu kendi çocuğu gibi görüp gözetmesi durumunda sıkıntıların da ortadan kalkacağını belirten Murat Kolcu, “Kadınlar gece sokaklarda rahat yürüyebilmeli. Komşunuzun bahçesinden yabancı biri geçtiğinde 155’i arayıp haber vermelisiniz. Komşunun çocuğu kötü yola düşüyorsa müdahale edebilmelisiniz. Bir kadına kendi ananız bacınız gibi görüp kollarsanız sorunları gidermiş oluruz” dedi.

Bir taraftan örgütlerle bir taraftan da kötü niyetli kişilerle uğraştıklarını belirten Emniyet Müdürü Murat Kolcu, “Bu milletin bizlerden başka kimsesi yok. Çorum asayiş olarak en iyi illerden birisi geçmişte yaşanan olaylar tekrar olmasın diye her zamankinden daha çok çaba gösteriyoruz. Kimseye sokaktaki serserilerle uğraşıp başınızı ağrıtın demiyoruz. Onlar bizim işimiz yeter ki bize haber verin.

Bahabey Caddesi üzerinde alkol kullananların olabiliyor. Bunların önlenmesi için şok uygulamalar yapıyoruz ancak içen kişi kimseyi rahatsız etmiyorsa onu da rahatsız etmeye hakkımız yok” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim