Çorum Kalesi'nin iç kısmında kalan boş iki evde yangın çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede yangın bölgesine gelen Çorum Belediyesi İtfaiye ekipleri alevlere müdahale etti. Rüzgarın da etkili olduğu yangın, ekiplerin müdahalesi ile bölgedeki diğer ahşap binalara sıçramadan kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının sürdüğü Çorum Kalesi içinde çıkan yangının neden kaynaklandığı araştırılıyor.
Mahalle sakinlerinden Hacı Akış, kale içerisinde bulunan camiye namaz kılmak için geldikleri sırada, yükselen alevleri gördüklerini, belirterek "Kalenin kapısı sürekli kilitli duruyor. Ancak kale içerisindeki meyve ağaçlarından dolayı zaman zaman insanlar kapının üzerinden atlayarak içeri girebiliyorlar. Kale içerisindeki evlerde şu anda yaşayan yok. İçerideki evler 5 yıl kadar önce kamulaştırıldı. Alevler, caminin önüne kadar geldi ama camiye sıçramadı. Yangın camiye sıçrasaydı, devamındaki evler de tamamen yanabilirdi. Allah korudu" dedi.
Cami Müezzini yaptığı açıklamada Kale içiresinde bulunan evlerde bazı kişilerin define aradığını belirterek şunları söyledi. “ Hemen hemen bütün evleri böyle kazıp define arıyorlar. Biz onları gördüğümüzde ise bizi tehdit dahi ediyorlar. Kazmadık yer bırakmadılar. Polis zaman zaman gelip gidiyor” dedi. 
Çorum Kalesinde 2013 yılında Çorum Belediyesi, tarihi kaleyi restore etmek için kamulaştırma çalışmalarına başlamış ve bu tarihte kale içerisindeki 30 ev kamulaştırılarak Kale içerisinde oturanlar başka mahallelere taşınmaları sağlanmıştı.

​​​​​

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim