Tahtasız, “30 Ağustos sadece düşmanı yendiğimiz gün değildir. Aynı zamanda savaş meydanlarında yenilmezliğimizi de dünyaya kabul ettirdiğimiz gündür” dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yılı nedeniyle bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Tahtasız, 30 Ağustos’un milli bayramların anası olduğuna dikkati çekti.

Tahtasız, “30 Ağustos, kara saban demirinden kama, mazgal demirinden süngü yapanların yazdığı destandır. Bugün ülkemizde 30 Ağustos Zafer Bayramını görmezden gelmeye, yok saymaya çalışan çağdaş, laik cumhuriyetin düşmanı çevreler bilmeliler ki onların da varlığı o kutlu zafer sayesindedir” ifadesini kullandı.

Tahtasız’ın mesajı şu şekilde:

“Bugün 30 Ağustos. Büyük Zafer’in 98. yılı. Ulusumuza kutlu olsun.

30 Ağustos Zafer Bayramı, milli bayramlarımızın anasıdır. Eğer Büyük Taarruz zaferle sonuçlanmasaydı, işgalci güçler yurdumuzdan sökülüp atılmasaydı hiçbir bayramımız olmayacak, sadece matemimiz, matem günlerimiz olacaktı.

Kabul edilmelidir ki vatanı olmayanın, bir vatan üzerinde bir arada yaşamayanların kutlayacak milli bayramları da olmaz.

30 Ağustos sadece düşmanı yendiğimiz gün değildir. Aynı zamanda savaş meydanlarında yenilmezliğimizi de dünyaya kabul ettirdiğimiz gündür.

30 Ağustos, kara saban demirinden kama, mazgal demirinden süngü yapanların yazdığı destandır. Ama her şeyden önce 30 Ağustos, Türklerin bir ulus olarak tarih sahnesinde var olabilmelerini sağlayan bir ölüm-kalım savaşının sonunda kazanılmış, görkemli bir zaferdir.

Bugün ülkemizde 30 Ağustos Zafer Bayramını görmezden gelmeye, yok saymaya çalışan çağdaş, laik cumhuriyetin düşmanı çevreler bilmeliler ki onların da varlığı o kutlu zafer sayesindedir.

Büyük Zafer, düşmanın her koşulda yenilebileceğini, her işgal girişiminin tersyüz edilebileceğini net bir şekilde ortaya koymuştur. Bu anlamı ile de bütün insanlığa yol gösteren bir kılavuzdur.

Yurdumuzu ve ulusal kimliğimizi o gün, o koşullarda nasıl savunduksa bugün ve gelecekte de aynı kararlılıkla savunacağımızdan, bir milim geri adım atmayacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

Bu bizim ulusal görevimizdir, ancak aynı zamanda bu zaferi bize armağan eden, bu toprakları bize vatan olarak bırakan başta ebedi başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımıza vefa borcumuzdur. Kahramanlarımızın kemiklerinin sızlatılmasına kati suretle izin vermeyeceğiz.

Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının emaneti olan 30 Ağustos Zafer Bayramını sonsuza dek yaşatacağımızın ve her yıl, her koşulda kutlayacağımızın bilinmesini istiyor, yine başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu zafere katkı sunan herkesi sevgi, saygı ve minnetle anıyor, önlerinde hayranlıkla eğiliyorum.

Bağımsız bir ulus olarak bu topraklarda yaşamamızın giriş kapısı olan Büyük Zafer, hepimize kutlu olsun.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim