Divan Başkanlığına Bekir Sami Ünsal, katip üyeliklere ise Fatih Çağataş ve İsmail Kazan’ın seçildiği genel kurulda seçime tek liste halinde giren Ecz. Sönmez Çalışkan ve yeni yönetimi 45. Bölge Çorum Eczacı Odası Yönetim Kurulunu oluşturdu. Yapılan seçimde Yönetim kurulunda Sönmez Çalışkan, Senem Deveci Aksoy, Fatih Çağatay, Bilge Demir ve Hilal Afacan yer alırken, denetleme kurulunda Yılmaz Danacı, Mine Başaranhıncal ve Kemal Uzun, haysiyet Divanında ise İbrahim Etem Baykal, Bekir Sami Ünsal, Atila Sular, Mustafa Boyvat ve H. Gülay Tokatlıoğlu yer aldı.

Cumartesi günü başlayan genel kurulda konuşan 45. Bölge Çorum Eczacı Odası Başkanı Ecz. Sönmez Çalışkan, bir bayrak yarışı olarak değerlendirdikleri bu göreve talip olurken; bunu bir mesleki sorumluluk, eczacılığa ve halka bir hizmet gözüyle baktıklarını dile getirdi. Emeklerinin tek karşılığının mesleğe hizmetin verdiği manevi haz olduğunu vurgulayan Çalışkan, “İşimizden, ailemizden ve keyfiyetlerimizden vazgeçerken mesleğin ve çocuklarımızın geleceğini önceledik” dedi.

Kuruluşundan bu yana hep birleştirici ve bütünleştirici bir yönetimle idare edilen odanın daha önce atılmış sağlam temellerin üzerine birlik ve beraberlikle inşa edilen örgütlülüğe bir tuğla da kendileri koymak için geçmişin tecrübesini geleceğin umuduyla yoğurarak Çorum ve ülke kamuoyu nezrindeki itibarı daha da artırmak amacıyla üyelerin güven ve desteği ile nöbeti devraldıklarını anlatan Ecz. Sönmez Çalışkan, Geçmişten itibaren, eczacı paydasında birleşerek ötekileştirmeden ayrışıp parçalanmadan, kırmadan, incitmeden ama deontoloji temelinde tüm meslektaşların ve kamunun menfaatlerini koruyarak yönetilen odanın başarılarını artırmak için hizmet ettiklerini söyledi. Faaliyet ve denetim raporlarının okunarak ibra edilmesinin ardından Pazar günü de seçimlere gidildi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim