Çorum’daki kutlamalar dün Hürriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. 29 Ekim kutlama törenlerine Vali Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Zeki Gül, İl Garnizon Komutanı J. Pers. Alb. Çetin Öcal, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Abdurrahman Başbuğ, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yıldız, Adalet Komisyonu Başkanı Serdar Ceylan, İdare Mahkemesi Başkanı Kemalettin Özdemir, Baro Başkanı Kenan Yaşar ve İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu başta olmak üzere askerî ve mülkî erkân, çok sayıda siyasî parti, meslekî ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yurttaşlar katıldı.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve Belediye Bandosu eşliğinde İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Vali Kılıç, Belediye Başkanı Gül ve İl Garnizon Komutanı Öcal’ın halkın ve askerlerin bayramını kutlamaları ile başladı.

Daha sonra kürsüye gelen Vali Necmeddin Kılıç, Cumhuriyet kazanımlarına vurgu yaptığı konuşmasında, Türk Milleti’nin 95 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde âdeta küllerinden yeniden doğduğunu söyledi.

Öğrencilerin okuduğu “Cumhuriyet” temalı şiirlerin ardından AFAD İl Müdürlüğü Arama Kurtarma Timi’nin gösterisi yer aldı.

Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Jimnastik Takımı’nın gösterisinden sonra ise Hattuşaş Gençlik ve Spor Kulübü, halk oyunları gösterisi sundu.

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında bu yıl ilk kez Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün geleneksel okçuluk gösterisi de yer aldı.

Çorum Beden Eğitimi Öğretmenleri Spor Kulübü ve Derneği Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisinin ardından Çorum Belediyesi Mehter ve Bando takımları çeşitli marşlar seslendirdi.

Daha sonra protokol üyeleri tarafından, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve takımlara ödülleri verildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları askeri kıta, muharip gaziler, öğrenciler ve çeşitli kurumların tören geçişi ile sona erdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim