Külcü, “2 ay önce ‘55 günlük suyumuz kaldı’ diye bir açıklama yapılmıştı. Şu anda barajlarımızda 7.5 milyon metreküp su birikmiş durumda. Bu, Çorum’un 6 aylık suyu demek. Şuan kuyular vasıtasıyla yer altı su kaynaklarından günlük su ihtiyacımızın yüzde 60’ını karşılıyoruz. 1 yıllık zaman içerisinde inşallah su sıkıntısı yaşamayacağız” dedi.
Ak Parti Milletvekili Aday Adayı, Çorum eski Belediye Başkanı Prof. Dr. Arif Ersoy, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü ziyaret etti. Belediye başkanlığı görevinin siyasetin en zor ama en önemli halkalarından birisi olduğunu ifade eden Ersoy, “Sizi seçenlerle iç içesiniz. Vatandaşların sorunlarını getirdiği ilk yer belediyelerdir” şeklinde konuştu.
Çorum’un gerek ekonomik, gerekse sosyal alanda çok önemli bir mesafe kat ettiğini belirten Ersoy, buna rağmen yapılması gereken birçok işin bulunduğunu söyledi. “Hemşehrilerimiz davet etti, biz de davete icabet ettik” diyen Ersoy, Çorum’u TBMM’de temsil etme yetkisi verilmesi halinde şehrin gelişmesi adına her türlü çalışmayı yapacağını kaydetti.
7 Haziran seçimlerinin gerek Türkiye, gerekse de bölge için tarihi bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Ersoy, “Bu seçimden sonra Türkiye, şanına yakışır şekilde demokratik ve özgürlükçü bir anayasa çıkartacak” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Muzaffer Külcü ise, “Hem belediyemiz hem de partimize hoş geldiniz. Belediyecilik ile ilgili sözleriniz, duygularımıza tercüman olan ifadelerdir. Belediyeler, sorumluluk yükünün en ağır olduğu yerlerden birisidir. Bayrağı sizden aldığımız yerden daha ileriye taşımaya gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.
İsim vermeden Bülent Arınç ile Melih Gökçek arasındaki tartışmaya da atıf yapan Külcü, “Fitne odakları boş durmuyoruz. Kendi içimizde daha dikkatli ve uyanık olmalıyız. Birliğimize ve beraberliğimize zarar getiren süreçten uzak durmalıyız” dedi.

“1 YILLIK SUYUMUZ VAR”
Ziyarette su sorunu hakkında da konuşan Külcü, “2 ay önce ‘55 günlük suyumuz kaldı’ diye bir açıklama yapılmıştı. Şu anda barajlarımızda 7.5 milyon metreküp su birikmiş durumda. Bu, Çorum’un 6 aylık suyu demek. Şuan kuyular vasıtasıyla yer altı su kaynaklarından günlük su ihtiyacımızın yüzde 60’ını karşılıyoruz. 1 yıllık zaman içerisinde inşallah su sıkıntısı yaşamayacağız” dedi.
Şu anda Çomar Barajı’nda bir temizlik yapıldığını, 10.5 milyon metreküplük suyun bulunduğu Çomar’da kullanılabilen su miktarının 1.5 milyon metreküp olduğunu kaydeden Külcü, Çorum’un ileriki dönemlerde su sıkıntısı yaşamaması adına çok önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
Külcü, “Koçhisar projesi yapım ihalesi tamamlandı. Oradaki çalışmanın 480 gün içerisinde tamamlanması bekliyoruz. Yine Koparan Deresi’ne yönelik çalışmalar da tamamlanmak üzere” dedi.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim