Oto Tamirciler Esnaf Odası Başkanı Necmettin Uzun ile oda üyesi motosikletçi ve bisikletçi esnafının tespit ettiği yer konusunda son sözü ise Belediye Başkanı Muzaffer Külcü söyleyecek.

Motosikletçi ve bisikletçi esnafından bir grup esnaf, tespit edilen yerle ilgili olarak Oda Başkanı Necmettin Uzun’a taleplerini ilettiler. Oda Başkanı Uzun da, motosikletçi ve bisikletçi esnafının sorunlarını bildiklerini ifade ederek, yer konusunu görüşmek için Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’den randevu talep ettiklerini, bu konuda son sözü ise Başkan Külcü’nün söyleyeceğini kaydetti.

Oda üyesi esnafın talebi üzerine 4 ay önce bu konunun gündeme geldiğini hatırlatan Necmeddin Uzun, bunun üzerine bir grup esnafla birlikte yer arayışlarına başladıklarını dile getirerek, tespit ettikleri en uygun yer arayışı konusunda çalışmaları tamamladıklarını belirtti.

Çorum’un hızla büyümeye devam ettiğini ve ileride büyükşehir olacağını bu yüzden konuyu en ince detaylarına kadar ince eleyip sıkı dokuduklarını anlatan Uzun, “Bu konuda tüm esnaf arkadaşlarımız müsterih olsunlar. Şimdilik yer talebinde bulunan 45’e yakın esnafımız için büyüyen Çorum’un önünü tıkamadan, odamızı, Çorum Belediyesi’ni ve esnafımızı sıkıntıya sokmadan şehir merkezine en uygun yere işyerlerinizi taşımak gayretindeyiz” dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün esnafa geçici çözümler üretilmesini istemediğini hatırlatan Oda Başkanı Uzun, “Başkan Külcü esnafı 50-100 yıl taşıyacak modern işyerleri yapılmasını talep ediyor. Biz de Külcü’nün direktifleriyle projelerimizi buna göre hazırladık. En kısa sürede motosiklet ve bisikletçi esnafımızı da toplu işyerlerine kavuşturacağız. Başkanımız nereyi uygun görürse kazmayı oraya vuracağız. Sizin dertlerinizle dertlenen, sorunlarınızın çözümü için mesai merhumu gözetmeyen Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü’ye ne kadar teşekkür etsek azdır” diye konuştu.

Esnaf adına söz alan Arif Nihat Döngel ise, motosikletçi ve bisikletçi esnafları olarak birlik ve beraberlik içerisinde olacaklarını ifade ederek, “Belediye Başkanımız Külcü’nün şehir merkezinde en uygun bir yerde göstereceği alana taşınma konusunda sıkıntı yaşatmayacağımızın sözünü buradan veriyoruz” dedi. Döngel ayrıca sorunları ile yakından ilgilenen Oda Başkanı Necmettin Uzun ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye meslektaşları adına teşekkür etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim