19. Dönem Çorum Milletvekili, mimar-işadamı Arslan Adnan Türkoğlu, Türkiye’nin 16’ncı, Çorum’un ilk harita mühendisi İlhan Bayrak’ı evinde ziyaret ederek, Çorum’un ekonomi ve siyaset açısından geçirmekte olduğu değişim üzerine sohbet etti. 
Bayrak ve Türkoğlu, Çorum için önemli olan Çimento ve Şeker fabrikalarının kaybedilmesinin gerek istihdam ve Çorum’a sağladığı ekonomik katkı anlamında, gerekse dolaylı olarak etkilediği sektörler  anlamında  büyük kayıp olduğunu,  geçen son 20 yılın Çorum’a  çok şey kaybettirdiğini ifade ettiler.
İLHAN BAYRAK
Yaşı ve rahatsızlığı nedeniyle evinden çıkamayan Çorum’un ilk harita mühendisi İlhan Bayrak;
1932 yılında Çorum’da Çepni mahallesinde dünyaya geldi
Babası köy  tahsildarı, annesi ev hanımı olan Bayrak 1958 yılında Madanlardan Meral hanımla dünya evine girdi. İki çocuk babası  olan Bayrak çok sevdiği  eşi Meral hanımı 2009 yılında kaybettikten sonra yalnız yaşıyor. 
Kendisi  Karabayraktarlar’dan olan, ilkokulu Albayrak İlkokulunda, Ortaokulu Çorum  Ortaokulunda (mevcut Çorum Lisesi) ve liseyi Ankara’da Tapu Kadastro Lisesinde yatılı okuyan Bayrak, üniversiteyi  İstanbul Yıldız Teknik Okulu (Bugünkü ismi Yıldız Teknik Üniveristesi) Harita  Bölümünde okudu ve 1954 yılında mezun oldu.
 Çalışma hayatına Tapu ve Kadasto Genel Müdürlüğünde başlayan ve daha sonra İller Bankası’na geçen Bayrak,  uzun yıllar çalıştığı İller Bankası’ndan ailevi nedenlerden dolayı Çorum’a gelerek doğduğu ve büyüdüğü şehirde harita ve kadastro üzerine açtığı iş yerinde serbest çalışmaya başladı. 
Çorum merkez ve ilçelerde uzun yıllar resmi-özel olmak üzere harita işlerinde ölçümler yaptı ve iş hayatını 1998 yılında noktaladı.
Son yıllarda sağlığı el vermediği için evinden çıkamayan İlhan Bayrak, sevenlerinin ziyaretinin yanısıra, gündemi televizyondan ve evine aldığı yerel ve ulusal gazetelerden takip etmeye çalışıyor. (Haber Merkezi)
 

Editör: TE Bilisim