Tufan Köse’nin partili arkadaşlarıyla, söz konusu kanun tasarısının çerçeve 11. maddesinde yer alan “iki ay” ibaresinin, “üç ay” şeklinde değiştirilmesi yönünde verdiği önerge Hükûmet kanadından da kabul gördü.
Genel Kurul’da gündemle ilgili söz alan ve değişiklik önergesinin kabul edilmesinden ötürü teşekkür eden CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, AKP Hükûmeti’ni sert bir dille eleştirdi.
Hükûmet tarafından hazırlanan kanunların hiçbirinin yoksul halkı memnun etmediğini vurgulayan Köse, “Hiçbir kanun yok ki tepeden tırnağa yoksul halkımızı mutlu etsin, yoksul halkımızın çıkarına olsun. Önümüze getirilen maden kanununda işverenlerden hesap soracağınız yerde, işvereni ödüllendirmeye çalışıyorsunuz.” dedi.
CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, 4 partinin oylarıyla Soma Komisyonu kurulduğunu anımsatarak, “Soma Komisyonu Raporu’nu maalesef bu kanunu çıkartan Komisyon, bulamıyor, ele geçiremiyor, onu değerlendiremiyor. Siz 301 ölen işçinin ruhlarıyla alay mı ediyorsunuz? 301 işçinin aileleriyle alay mı ediyorsunuz? Madencilerin çalışma koşullarını iyileştirdik diye söylüyorsunuz, bu kanunda öyle bir şey var mı? 2831 işçi hâlâ kıdem tazminatının peşinde. Çorum, Dodurga’da küçük bir maden ocağımız var. 117’nin üzerinde işçi kapının önüne bırakılmış. Önemli bir bölümü işsizlik parasıyla geçinmeye çalışıyor, bir kısmı kıdem ve ihbar tazminatlarının peşine düşmüş, bir kısmı da çok daha az ücretlerle yer üstü madenciliğinde çalışmaya gayret ediyor.” ifadelerini kullandı.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim