Çorum'un Osmancık İlçesi’nde farklı cadde ve sokaklarında topluca gezen, başıboş dolaşan sokak köpekleri vatandaşların korkulu rüyası haline geldi.
Sahipsiz köpekler yüzünden çocuklarını okula korkarak gönderen anne ve babalar, bu soruna biran evvel belediyenin ve yetkililerin çare bulunmasını istiyorlar.
Sokak köpeklerine bir çözüm bulunması gerektiğini belirten mahalle sakinlerinden Hüseyin Çelik, Güllü Arslaner ve Hatice Arslan “Mahallede gruplar halinde dolaşan ve tavukları parçalayıp yiyen sokak köpekleri ile ilgili endişelerimiz her geçen gün artarak devam ediyor” dediler.
Belediyenin bile başa çıkamadığı köpekler halkın korkulu rüyası haline gelirken çocuklarını okula gönderen vatandaşlar endişelerini dile getirdi. Vatandaşlar belediyeye ihbarda bulunduklarını belirtirken, görevliler gelinceye kadar köpekler sırra kadem bastıklarını dile getiriyorlar. Tavukları parçalanarak telef olan Hüseyin Çelik, kim ilgilenirse bu soruna bir an önce çözüm bulmasını ve konuyu acilen belediyenin takip etmesi gerektiğini vurguladı.
Şenyurt Mahallesi’nde tavuklara saldırarak öldüren kimisini de parçalayıp yiyen köpekler büyük bir korkuya neden oldu. “Bu okula giden öğrenciler de olabilirdi” diyen vatandaş ve mahalle sakinleri yarın üzücü bir olayın meydana gelmesi durumunda bunun hesabını kim verecek?” dediler.
Sokak köpeklerinin çocukları ve okula giden öğrencileri korkuttuğunu belirten mahalle sakinleri; “Sürüler halinde gezen bu köpekler mahalle aralarında dolaşıyor. Çocuklarımızı okullara göndermekten korkuyoruz” diye konuştu.


(Mustafa Ulusoy)
Editör: TE Bilisim