İl Genel Meclisi toplantısında sokak hayvanları ile ilgili hazırlanan rapor meclis üyelerine sunuldu. Hazırlanan raporu okuyan Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Ünal Cevizci, Çorum’da sokak hayvanlarının barınabileceği barınak bulunmadığını ifade etti.

İlde sokak hayvanlarının tedavi ve rehabilitasyonunun sağlanması amacıyla Çorum Belediyesi’nin 100 hayvan kapasiteli barınağının bulunduğunu kaydeden Cevizci, Alaca ve Bayat İlçelerinde küçük kapasiteli (15-20 sokak hayvanı) geçici hayvan bakımevleri bulunduğunu, belediyeler tarafından söz konusu geçici hayvan bakımevlerinin fiziksel şartlarının iyileştirilmesi amacıyla faaliyetlere devam ettiğini ifade etti.

İl Merkezinde Çorum Belediyesi ve gönüllüler tarafından Çorum Barajı, Binevler, Toki, Çorum Belediyesi Katı Atık Depolama Alanı, Kuruçay Mevkii, İpeklibağlar ve Osmancık Yolu’nda besleme yapıldığına dikkat çeken Ünal Cevizci, sokak hayvanlarının beslenmesinin; kamu kurumlarından artan ekmek ve yemekler ile gönüllülerin katkılarıyla temin edildiğini söyledi.

Çorum’da 2018 yılında 341 adet hayvanın aşılandığını, 188 hayvanın kısırlaştırıldığını, 449 hayvanın işaretlendiğini, 120 hayvanın ise sahiplendirildiğini belirten Cevizci, belediyelere 450 adet de mikroçip dağıtıldığını dile getirdi.

Çorum’da yerel hayvan görevlisi olarak müracaat eden ve şartları uygun bulunan vatandaşlara, eğitim verildikten sonra yerel hayvan koruma görevlisi kimlikleri verildiğini anlatan Cevizci, kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve gönüllülerle beraber sokak hayvanlarının fiziksel şartlarının iyileştirilmesine katkı sağlandığını söyledi. Ünal Cevizci Çorum’da yerel hayvan görevlisi olarak 10 kişinin faaliyet yürüttüğünü ifade etti.

SOKAK HAYVANLARINA ÇATAK’TA ÖZEL BARINAK

Okunan raporun ardından konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, il Genel Meclisi oyarak 5 yıldır sokak hayvanlarını ihmal ettiklerini anlattı. Hatanın farkına vardıklarını ve geç olmadan çalışmalara başladıklarını söyleyen Kaya, Çatak’ta 15 dönümlük bir alana barınak yaptırılacağını, burada hayvanların hem barınması hem de tedavilerinin yapılabileceğini kaydetti. Kaya, belediyeler ile görüşüp kırsalda da bu tür barınakların yapılabileceğini söyledi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim