Ak Parti İl Genel Meclisi Üyesi Abdullah Meteoğlu yaptığı konuşmada hayatın kutsal olduğunu insanların hayatına değer verildiği gibi hayvanların da yaşam hakkına rikkat edilmesi gerektiğini belirterek bunu yaparken de insanlara zarar gelmesinin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Sokak hayvanları ile ilgili büyük şehirlerde mağduriyetler yaşandığına, insanların çocuklarını okula göndermekte sorun yaşadığına ve medyada gündeme gelen hayvan saldırılarına dikkat çeken Meteoğlu, “Bir hayvana zarar geldiğinde bütün dernekler ayağa kalkıyor ancak insana zarar geldiğinde bu derneklerin sesi çıkmıyor alınacak önlemlerle hayvanların insanlara zarar vermesinin önüne de geçilmeli” dedi.

CHP İl Genel Meclisi Üyesi Yıldız Bek de konunun araştırılması yönünde önergeyi verenin kendisi olduğunu ifade ederek, hayvanların kış aylarında aç kaldıklarını saldırılarında bundan kaynaklanabildiğini dile getirdi. Bek, yapılacak barınaklarda hayvanların kışın bakımı ve rehabilitasyonunun yapılmasını yazın ise doğal ortamına bırakılmasını istediklerini söyledi.

Toplantıda Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Gözler Hayvanları koruma faaliyetleri, Çorum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Kalın ise Çorum belediyesinin sokak hayvanları ile ilgili yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi.(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim