Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm Türkiye’de olduğu gibi Çorum’da da coşkuyla kutlandı. Çorum Valiliği himayesinde gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Hürriyet Meydanı’nda resmi tören düzenlendi. Soğuk havaya rağmen açık havada gerçekleştirilen törende katılımcılar zor anlar yaşadı.

Çorum halkının yoğun katılımıyla gerçekleştirilen törene, Vali Necmeddin Kılıç, İl Garnizon Komutanı Vekili Albay Çetin Öcal, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, daire müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ile veliler katıldı.

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve İl Garnizon Komutan Vekili Albay Çetin Öcal’ın halkı selamlamasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende Vali Necmeddin Kılıç, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Vali Kılıç, Türk milletinin asil bir millet olduğunu belirtti.

Daha sonra törende lise öğrencileri tarafından hazırlanan şiirler okundu. Törende, Çorum Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği tarafından hazırlanan halk oyunları gösterisi, Hitit Üniversitesi Jimnastik Kulübü’nün gösterisi, AFAD İl Müdürlüğü’nün gösterisi büyük beğeni topladı.

Tören, kortej geçişiyle devam etti. Bu sırada Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından Vali Necmeddin Kılıç’a çiçek verildi.

Ayrıca törende Oto Tamirciler Odası üyesi motorcular, trafikte kask kullanımının önemine dikkat çekmek amacıyla Vali Necmeddin Kılıç ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye kask armağan etti.

(Yusuf Çınar)

Editör: TE Bilisim