Yoğun geçen ziyaret programının ardından önceki akşam saat 22.00 sıralarında evine dönen AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’ın soğan üreticileri karşıladı. Milletvekili Ceylan’ın evinin önünde toplanan soğan üreticileri kendisi ile görüşmek istediklerini belirttiler. Üreticilerin taleplerini geri çevirmeyen Ceylan, sayıları 70 civarında olan üreticilerle Cemilbey Caddesi üzerinde bulunan bir kıraathanede görüştü.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından soğan ihracatının izne bağlanması nedeniyle mağdur olduklarını ve sıkıntı yaşadıklarını söyleyen soğan üreticileri, Milletvekili Ceylan’dan Bakan Bekir Pakdemirli ile görüşerek sıkıntılarının giderilmesini istediler. Soğan üreticileri, soğan ihracatının izne bağlanması kararının depolardaki ürünü çürüteceğini ve fiyatların düşmesi nedeniyle önümüzdeki ekim döneminde soğan ve patates üretiminin azalacağını ve ciddi mağduriyetler yaşanacağı ileri sürdüler.

Bunun üzerine Çorum Milletvekili Ceylan da Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi telefonla aradı. Bakan Pakdemirli’ye soğan üreticilerinin taleplerini ileten Milletvekili Ceylan, Pakdemirli’nin gelen talepler doğrultusunda konuyu bir kez daha gözden geçirme sözü verdiğini aktardı.

Milletvekili Ceylan, soğana ihracat izni getirilmesinin sebeplerinin başında geçtiğimiz sene yaşanan fiyat istikrarsızlığının bir daha yaşanmasına önlem almak geldiğini vurguladı. Sıkıntılar tekrar yaşanmaması için soğan ile birlikte patates ihracatının da bakanlık iznine bağlandığını belirten Ahmet Sami Ceylan, üreticilerin taleplerini Bakan Pakdemirli ile Ankara’ya gittiğinde bir kez daha görüşeceğini açıkladı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim