7 Haziran genel seçimleri öncesi çalışmalarına devam eden MHP’liler, Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nde bulunan esnafın sorunlarını ve beklentilerini dinledi.
Şoför esnafı, en önemli sorunlarının başında pahalı akaryakıt fiyatları ve yüksek vergi oranlarının geldiğini vergi ve yüksek akaryakıt fiyatları karşısında kazançlarının düştüğünü, bu nedenle ailelerine ekmek götüremez duruma geldiklerini belirtti. Ayrıca almaları gereken belgelere yüklü miktarda para ödediklerinin de altını çizen esnaf bu durumdan şikayet etti.
MHP Milletvekili Vahit Kayrıcı burada yaptığı açıklamada hükümetin izlediği yanlış politikalar neticesinde şoför ve nakliyeci esnafı mağdur ettiğini belitti. Ayrıca vergi ve gelir eşitsizliğine değinen Kayrıcı, “Hükümet Güneydoğu’da yapamadıklarını Anadolu’da ve batı illerinde yapıyor. Orada sınırdan geçen kamyoncuya ne getirdin, ne götürdün diye sorulmuyor. Doğuda elektrik parasını tahsil edemeyen devlet onların parasını bizim cebimizden alıyor. Ülkede çalınan kaynakları tuttuğumuz zaman herkes refah içinde yaşar. 7 Haziran’da sizin yeriniz MHP olmalıdır” dedi.
MHP’nin seçim beyannamesinde bu konuların yer aldığını ve çözüm önerilerinin olduğunu belirten Kayrıcı, “Şoför esnafının, mevcut aracını yenilemek amacıyla alacağı yeni ticarî araçtan KDV ve ÖTV alınmayacak. Akaryakıt kaçakçılığı önlenecek. Belgelerle ilgili düzenlemeler yapılacak. Bağımsız ve millî bir “Üreten Ekonomi Programı” uygulamaya konulacak. Üreten Ekonomi Programıyla; üretim harekete geçirilecek, küresel rekabet gücü yükseltilecek, hakkaniyetli paylaşım sağlanacak, kaynak ve ekonomi yönetiminde etkinlik artırılacak. Her yıl yaklaşık 700 bin işsize iş verilecek. Enflasyon, dört yılda yüzde 5`in altına kalıcı bir biçimde indirilecek. Esnaf ve sanatkârlardan, emeklilik döneminde faaliyetine devam edenlerden yapılan sosyal güvenlik destek primi kesintisi tümüyle kaldırılacak” açıklamalarına yer verdi.
MHP Milletvekili Ali Akcan ise, kanuni düzenlemelerin tekelleştirmeye yönelik olduğunu ve hükümetin kanun çıkarırken sivil toplum örgütleriyle birlikte hareket etmediklerini, küçük esnafı bitirmeye yönelik hareket ettiklerini vurguladı. Akcan, “Hükümet küçük esnafı, sizi bitirmeye çalışıyor. Seçimlerde bize destek verin. MHP tüm sorunlarınızın anahtarı olacak, sorunlarınızı çözecektir” şeklinde konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim