Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, yasaklamanın trafik sorununa çözüm üretmeyeceğini bildirdi. Çorum’daki trafik sıkışıklığının çözülmesi amacıyla ağır tonajlı araçların Buhara ve Binevler Kavşakları ile Sarılık Köprüsüne girişlerinin İl Trafik Komisyonu kararı ile yasaklandığını hatırlatan Tahsin Şahin, trafik yoğunluğu gerekçe gösterilerek alınan bu kararın yeni problemlere yol açacağına dikkat çekti.

“İSKİLİP YOLUNDA TRAFİK TIKANACAK”
İl Trafik Komisyonu’ndan geçen karara göre; Buhara ve Binevler Kavşakları ile Sarılık Köprüsü’ne girişleri yasaklanan TIR ve kamyonların sadece İskilip Kavşağını kullanmasının öngörüldüğünü belirten Tahsin Şahin, özellikle akşam saatlerinde Akşemsettin Cami civarındaki trafik yoğunluğunun TIR ve kamyonlarla birlikte daha da artacağını vurguladı.

“KARAR YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLSİN”
Buhara ve Binevler Kavşağı’ndaki trafik sıkışıklığı gerekçe gösterilerek alınan kararın basit düzenlemelerle sorun olmaktan çıkacağını ifade eden Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Şahin, “Pazartesi günleri Pazartesi Pazarı kurulduğu için Buhara Kavşağında trafik sıkışıklığı yaşanıyordu. Bu sorun caddeye uygulanacak park yasağı ya da bir günlük giriş yasağı ile aşılabilir” dedi. Şahin, ayrıca, her iki kavşakta sabah ve akşam saatlerinde trafik yoğunluğu yaşandığını anımsatarak belirlenecek saatlik yasaklarla yine bu sorunun aşılabileceğini dile getirdi.

ÖRNEK GÖSTERDİ
İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin birçok kentinde ağır tonajlı araçlara yönelik trafik sıkışıklığına yol açmamaları amacıyla günlük ya da saatlik yasaklar uygulandığını kaydeden Oda Başkanı Şahin, Çorum’da da TIR ve kamyoncu esnafını mağdur etmeden bu tip bir çözüme gidilmesi gerektiğini ifade etti. Şahin, kamyoncu esnafının zor şartlar altında görevlerini yerine getirmeye çalıştığını, amaçlarının vatandaşlar kadar esnafı da mağdur etmeden bir çözüm üretilmesi gerektiğini kaydetti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim