Fuar alanında bulunan TSO kompleksinde yapılan genel kurulda mevcut Başkan Tahsin Şahin yeniden Oda Başkanlığı’na seçildi.

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Fuar Kompleksi’nde gerçekleştirilen genel kurula katılım yoğun oldu. Genel kurula katılan oda üyeleri polis tarafından tek tek üst araması yapılarak salona alındı. Açılış ve yoklamanın ardından başlayan genel kurulun divan başkanlığını Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç yaptı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Divan Başkanı Yalçın Kılıç, gündem maddelerini okuttu. Daha sonra yönetim, denetim ve mali raporlar okunarak oy birliğiyle ibra edildi. Ardından kürsüye gelen adaylar sırasıyla birer konuşma yaptı. Genel kurulda ilk sözü Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkan Adayı Hasan Eker aldı. Seçimlerin barış ve kardeşlik içerisinde geçmesi dileğinde bulunarak kısa bir konuşma yaptı. Eker, “Odanın 400 bin TL borcunun var. Biz bu göreve en iyi hizmet vermek için aday olduk. Sorunları kökünden halledeceğiz” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen eski Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası başkanlarından Recep Kayıkçı ise, mevcut başkan Tahsin Şahin’e 300 bin TL borçla odayı bıraktığı yönündeki eleştirilere karşı çıktı. Odayı 15 milyon TL nakit parayla devrettiğini belirten Kayıkçı, oda üyelerinden destek istedi.

Genel kurulda en son konuşmayı ise mevcut oda başkanı Tahsin Şahin yaptı. Şahin konuşmasında, “Gece, gündüz demeden çalışıyorum. Sizlerin güvenini boşa çıkarmayacağım. Ben kimsenin adamı değilim, sizlerin adamıyım” diyerek, üyelerden oy istedi.

Konuşmalarının ardından meslekte uzun yıllar emek vermiş oda üyelerine plaket takdim edildi.

Daha sonra seçimlere geçildi. 3 listenin yönetim için yarıştığı seçimlerde 331 oy alan Tahsin Şahin başkan seçilirken, diğer adaylar Hasan Eker 223 ve Recep Kayıkçı 51 oy aldı.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim