Ziyarette yaptığı konuşmada şoförlerin ve nakliyecilerin sorunlarını her şartta dile getirmek ve kamuoyuna taşımak konusunda da kendilerini sorumlu gördüklerini anlatan Aras, Şoförler ve Nakliyeciler Odası üyelerinin 5 yılda bir vize yaptırdıkları K1 belgesi rakamlarının yüksek olduğunu ve makul bir seviyeye çekilmesinin şoförler açısından rahatlatıcı olacağını, aynı şekilde K belgelerinin maliyetinin de yüksek olduğunu ve K belgelerinin araç satımları ile birlikte devir edilmesinin de uygun bir düzenleme olacağını anlattı.

L1 belgeleri olan firmaların araç kiralayıp çalıştırmak yerine belgeyi kiraya vermesinin devleti zarara uğrattığını anlatan Aras, kiralamanın kaldırılması gerektiğini söyledi.

C2 belgeleriyle yurt içi nakliye yapanların haksız rekabet oluşturduğunu vurgulayan Mehmet Akif Aras, “Bahsedilen konularda düzenlemeler yapılırsa ve hukuki tedbirler alınırsa, şoförlerimiz ve nakliyecilerimiz de rahatlayacak, daha huzur ve güven içerisinde çalışmalarını yapacaklardır.

Bu vesileyle MHP olarak şoförlerimizin ve nakliyecilerimizin yanında olduğumuzu, bu sorunlarının çözülmesi ve hukuki düzenlemelerin yapılması konusunda gerekli gayreti göstereceğimizi ifade ediyorum” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim