Milliyetçi Hareket Partisi Çorum Milletvekili adayı Prof. Dr. Vahit Doğan, şoför ve nakliyeci esnafı ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.
Seçim çalışmaları kapsamında Çorum Şoförler Odası’nı ziyaret eden Milletvekili adayı Prof. Dr. Doğan, Oda Başkanı Tahsin Şahin ile görüştü. Prof. Dr. Doğan daha sonra Şahin’le birlikte Kamyon Garajı’nda nakliyecileri ziyaret etti. Burada şoför ve nakliyeci esnafı ile toplantıda bir araya gelen Vahit Doğan, sorunları dinleyerek çözüm önerilerinde bulundu.
Nakliyeci esnafının büyük lojistik firmaları ile rekabeti nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadığına dikkat çeken Doğan, bu sorunu çözeceklerini dile getirdi. Doğan “Vaatlerimiz arasında şoför kardeşlerimizi de kapsayan önemli projelerimiz var” dedi.
Projeleriyle ilgili bilgi de veren Doğan şunları söyledi: “Geçimini tek araçla temin eden şoför esnafının mevcut araçlarını yenilemek amacıyla alacağı yeni ticari araçtan KDV ve ÖTV almayacağız. Ayrıca akaryakıt kaçakçılığını kesinlikle önleyerek buradan elde edilecek gelirle yük ve yolcu taşımacılığı yapan esnafa vergisiz akaryakıt temini sağlayacağız.
Şoför, minibüsçü, servis ve nakliyeci esnafının taşımacılık yapması için zorunlu olan yetki belgeleri için uygulamalar ve ücretlendirmeler yapılacak. Yeni düzenlemelerle şoför esnafına belgeler yük olmaktan çıkacak. Bir de şoför esnafına yıpranma payı hakkı verilecek”
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim